x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Bush si-a pierdut ceasul in "baia" de albanezi

Bush si-a pierdut ceasul in "baia" de albanezi

de Jurnalul National    |    12 Iun 2007   •   00:00

Versiunea oficiala este ca presedintele George W Bush si-a... pierdut ceasul in timpul manifestatiilor de simpatie ale locuitorilor oraselului Fushe Kruje, ultimul punct al vizitei sale din Albania.



Pe tot parcursul vizitei sale, prima a unui lider american in Albania, Bush a fost primit ca un adevărat erou. Străzile din Tirana au fost decorate cu pancarte şi afişe in care lui Bush i se ura bun venit, iar oamenii purtau tricouri şi şepci avănd imprimate steagul american. Figura lui Bush apare şi pe trei timbre emise de poşta albaneză cu prilejul vizitei, iar o stradă din centrul Tiranei a fost botezată cu numele lui.


Fushe Kruje, este un orasel cu 23.000 de locuitori la nord de Tirana. Intampinat cu o simpatie pe care rareori are ocazia s-o intalneasca, presedintele american a băut o cafea cu mici intreprinzători albanezi finanţati din fonduri americane, pentru a mulţumi pentru primirea călduroasă oferita. Patronul cafenelei a lipit pe spătarul scaunului pe care s-a aşezat Bush o foaie de hărtie pe care scria "Preşedintele Bush", devenit loc de venerare, oamenii au făcut coadă, incă de la primele ore ale dimineţii, pentru a-l atinge.

 „News 24" şi „Top Channel" - două televiziuni locale - au difuzat imagini cu Bush care saluta mulţimea, oamenii ii străngeau măna, i-o sărutau, il măngăiau pe creştet şi-i strigau „Bushi, Bushi". Unuia dintre ei se pare ca mult mai simpatic i-a fost ceasul purtat de presedintele american si a demonstrat ca armata de agenti de securitate face fata cu greu unui exercitiu de dexteritate. Prudenţii purtători de cuvănt de la Casa Albă s-au grăbit să spună că nu există dovezi că Bush şi-ar fi pierdut ceasul.

×
Subiecte în articol: magazin bush