x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu se chinuie degeaba să alăture PSD şi PNL

Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu se chinuie degeaba să alăture PSD şi PNL

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Feb 2008   •   00:00
Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu se chinuie degeaba să alăture PSD şi PNL

11:43 • Premierul României, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şeful statului a declarat că Executivul este condus de PSD, prin Ion Iliescu, pentru că "partidul domnului Băsescu" şi PSD se luptă pentru acelaşi electorat şi a catalogat afirmaţiile ca fiind "încercări zadarnice ale preşedintelui de a pune împreună PNL şi PSD".

Premierul României, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că şeful statului a declarat că Executivul este condus de PSD, prin Ion Iliescu, pentru că "partidul domnului Băsescu" şi PSD se luptă pentru acelaşi electorat şi a catalogat afirmaţiile ca fiind "încercări zadarnice ale preşedintelui de a pune împreună PNL şi PSD".

CONTRE. Chiar dacă a arătat că nu vrea încă un conflict cu Băsescu, premierul a punctat: "Cred că astea sunt încercări zadarnice ale preşedintelui de a pune împreună PNL şi PSD. Problema nu este între PNL şi PSD, ci între PSD şi partidul domnului Băsescu, care se bat pe acelaşi electorat”. Tăriceanu şi-a argumentat ideea spunând că, deşi democraţii şi Traian Băsescu spun că PD-L este un partid de centru-dreapta, formaţiunea este alcătuită din "urmaşii mai modeşti ai FSN-ului, care au plecat din considerente personale şi care au acelaşi stil populist şi demagogic care poate fi remarcat la partidele de stânga". El a subliniat din nou că PNL şi PSD au o ideologie şi un electoral complet diferite. "Cred că preşedintele ştie bine cum funcţionează un guvern, pentru că a fost şi el în guvern într-o perioadă, chiar cu PSD, pe vremea când se numea PDSR". În urmă cu o săptămână, Traian Băsescu declara: "Iliescu conduce. Cum a condus pe vremea lui Constantinescu, conduce şi acum Guvernul. În momentul de faţă, PSD, prin domnul Iliescu, pin Hrebenciuc via Bogdan Olteanu, prin Mircea Geoană, influenţează major decizii premierului Călin Popescu Tăriceanu. O spun cu toată responsabilitatea unui şef de stat". Preşedintele a criticat din nou Guvernul pentru relaţia cu PSD, spunând că premierul este supus în faţa lui Ion Iliescu şi a lui Adrian Năstase, lui Geoană fiindu-i rezervat uneori rolul de "interfaţă".

 

×
Subiecte în articol: basescu magazin psd