"Istoria lumii de la Big Bang pana in prezent", de Cynthia Stokes Brown, este cea mai descarcata carte electronica a anului 2011, in Romania, informeaza MEDIAFAX.
Pe locul al doilea in topul descarcarilor se afla volumul "Solar", de Ian McEwan, urmat de "Jurnalul fericirii", de N. Steinhardt, "Litera din scrisoarea misterioasa", de Alex Leo Serban, si "Slabesti mancand", de Gabriela Man.
Topul 10 al descarcarilor de carti electronice este completat de titlurile: "Perfectiune", de Julie Metz, "Wolf Hall", de Hilary Mantel, "Cartea soaptelor", de Varujan Vosganian, "Trei intr-o barca", de Jerome K. Jerome, si "Sunt o baba comunista", de Dan Lungu.
In luna decembrie, romanii au descarcat peste 4.000 de carti electronice de pe platforma elefant.ro. Cifra este cu atat mai impresionanta cu cat peste o treime din cumparatori au fost reprezentanti ai diasporei romanesti.
O alta cifra record este reprezentata de descarcarea aplicatiei Elefant eBooks Reader pentru iPad si iPhone - peste 6.000 de utilizatori si-au petrecut sarbatorile citind carti in limba romana pe dispozitivele proprii.
"Luna decembrie a confirmat asteptarile cu care am lansat, la sfarsitul anului trecut, platforma de carte digitala de pe Elefant.ro. eBooks devine astfel a doua cea mai accesata sectiune si ne intareste convingerea ca numarul mic de posesori de dispozitive dedicate lecturii digitale de pana acum a fost cauzat de lipsa unei oferte serioase de carte electronica. In ultima luna, pot confirma ca Elefant.ro a inregistrat o triplare a comenzilor de dispozitive tip eReader", a declarat Vlad Puescu, Digital Project Manager Elefant.ro.
"In momentul de fata, avem in pregatire aplicatia Elefant Reader pentru dispozitive Android. Alaturi de versiunea pentru iPad si iPhone, aplicatia Elefant Reader va acoperi peste 90% din piata de tablete si smartphone-uri din Romania, oferind posibilitatea de a citi carti in limba romana pe toate dispozitivele importante", spune Vlad Puescu.
In luna noiembrie a anului trecut, Elefant.ro a lansat cea mai mare platforma digitala de carte electronica in limba romana. In prezent, colectia numara peste 600 de volume publicate la edituri prestigioase precum Polirom, Litera, Corint, Nemira si Niculescu. Majoritatea titlurilor disponibile sunt carti de fictiune (aproximativ 60% din oferta), urmate de non-fictiune (30%), carte de specialitate si manuale si materiale auxiliare scolare (10% din titlurile disponibile).