x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Apocalipsa luminoasa

Carte - Apocalipsa luminoasa

de Sebastian S. Eduard    |    02 Iun 2006   •   00:00
Carte - Apocalipsa luminoasa

Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai

Colectia Raftul intai a Editurii Humanitas ne propune o carte celebra, ecranizata deja de postul de televiziune ABC: "Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in Rai".

Raiul poate fi imaginat in chipuri nenumarate. Eddie, care moare intr-un accident incercand sa salveze o fetita, se pomeneste nu intr-un eden luxuriant, ci intr-o conversatie-calatorie alaturi de cinci oameni cu care si-a intersectat drumul pe pamant. Ca in "Povestea de Craciun" a lui Dickens, ei ii ofera indiciile cu ajutorul carora poate dezlega misterul propriei vieti.

APOCALIPSA LUMINOASA. Best-seller international, "Cei cinci oameni pe care ii intalnesti in rai" este o versiune optimista, ca o apocalipsa luminoasa, a felului in care drumul nostru de pe pamant continua in alta dimensiune. Cartea a fost adaptata pentru televiziune in 2004, in regia lui Lloyd Kramer, cu Jon Voight in rolul principal.

"O poveste pe care o devorezi cand esti indragostit, pe care simti nevoia sa o ai aproape cand te simti pierdut, o poveste la care te intorci iar si iar, pentru ca iti da posibilitatea sa te vezi pe tine insuti si lumea din jur intr-o lumina noua. O carte ca un dar pentru suflet", scrie Amy Tan, iar James McBride caracterizeaza volumul ca fiind "Un roman profund, emotionant, scris cu elocinta povestitorului care indrazneste sa patrunda intr-un univers miraculos, o lectie plina de poezie si speranta despre viata de aici si de dincolo".

semnale Editoriale

Omul din castelul inalt

EDITURA NEMIRA. Un roman superb, semnat de Philip K. Dick. Ce mai este real in aceasta lume in care fortele Axei au castigat cel de-al doilea razboi mondial? Poate doar romanul unui obscur autor de science-fiction, care, pierdut intr-o margine de America pacificata de japonezi, imagineaza o istorie paralela, in care aliatii au invins. Oracolul pare sa confirme fantezia sa, si concluzia, uluitoare, se impune de la sine: intreaga lume este o nalucire populata de fantome! Dar nimic nu este atat de simplu pe cat pare...

Aventurile intime ale unei prostituate...

EDITURA TREI. Nimeni nu stie cine este in realitate Belle de Jour. Se pare insa ca in spatele acestui nume se ascunde o persoana erudita, care traieste la Londra si care a ales sa practice meseria de prostituata de lux. La inceput, pentru bani. Apoi, din placere. Jurnalul ei, aparut online, a fost publicat sub forma de carte si vandut in peste 25 de tari. Socanta, cu accente de umor si categoric provocatoare, cartea "Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze" ofera in acelasi timp o lectura erotica picanta, o confesiune inedita si o perspectiva dura asupra comertului sexual de lux practicat in zilele noastre.

Ochi de caine albastru

EDITURA RAO. In "Ochi de caine albastru", scufundarea lui García Márquez in aceasta "alta" realitate e profunda si vertiginoasa. Aici nu este vorba despre o realitate placuta si amuzanta. García Márquez ne pune fata in fata cu o prezenta inevitabila - moartea - , dezvaluind-o ca pe o parte geamana a vietii noastre. Moartea licarindu-ne in vise, cunoscuta apoi ca experienta totala a sufletului si a corpului. Moartea ca o constanta iminenta, care ne arata pana in ce punct fiinta noastra este formata din aspecte distincte si niciodata imaginate.

NLP si relatiile de cuplu

EDITURA CURTEA VECHE. Desi viata de unul singur sau intr-o relatie nereusita poate fi satisfacatoare, o relatie functionala reprezinta pentru cei mai multi oameni piatra de temelie pe care este construit restul vietilor lor. Pentru multi, parteneriatul, dragostea, camaraderia, increderea si intimitatea sunt vitale, la fel ca aerul si apa. Relatiile satisfacatoare nu constituie un teritoriu rezervat celor bogati, faimosi, talentati sau privilegiati. Si aceste avantaje nu faciliteaza cu nimic relatiile reusite. Toata lumea poate forma parteneriate, care sa aduca placere si satisfactie.
×