x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Complotul impotriva Americii

Carte - Complotul impotriva Americii

de Sebastian S. Eduard    |    28 Iul 2006   •   00:00

Si daca FD Roosevelt nu ar fi devenit presedintele SUA?

Si daca FD Roosevelt nu ar fi devenit presedintele SUA?

Dupa "M-am maritat cu un comunist" si "Animal pe moarte", Philip Roth, castigator al Premiului Pulitzer, revine la Editura Polirom cu un roman de zile mari, "Complotul impotriva Americii", care a castigat anul trecut Premiul Sidewise pentru Istorie Alternativa.

SCENARIU. Philip Roth imagineaza un scenariu infricosator care ar fi schimbat complet istoria lumii in cea de-a doua jumatate a secolului XX. In 1940, faimosul aviator Charles A. Lindbergh il invinge in campania prezidentiala pe Franklin Delano Roosevelt cu o majoritate zdrobitoare de voturi. Evreii din America sunt ingroziti: intr-un comunicat radiofonic, Lindbergh i-a acuzat ca au impins America intr-un razboi inutil cu Germania nazista. Odata ajuns presedinte, Lindbergh negociaza un acord cu Hitler, acceptand deschis politica virulent antisemita a acestuia. Pentru un milion de familii din Statele Unite, inclusiv cea a naratorului, cosmarul incepuse. "Acest splendid roman este in acelasi timp", scrie Booklist, "actual prin subiectul pe care il trateaza si etern prin morala".

BIOGRAFIE. Unul dintre cei mai importanti scriitori americani contemporani, Philip Roth, debuteaza in 1959 cu volumul de nuvele "Adio, Columbus" (distins, in 1960, cu National Book Award). Ii urmeaza, printre altele, romanele "Complexul lui Portnoy" (1969), "Sinul" (1972), "Marele roman american" (1973), "Viata alternativa" (1987), "Operatiunea Shylock" (1993, pentru care i se accorda PEN/ Faulkner Award), "Teatrul lui Sabbath" (1995), "Pastorala americana" (1997, pentru care i se decerneaza Premiul Pulitzer), "M-am maritat cu un comunist" (1998).

SEMNALE EDITORIALE
Tehnica neputintei la romani
EDITURA HUMANITAS. Realitatea politica romaneasca a fost dictata de trei momente succesive de mare incordare populara. Eseurile lui Traian Ungureanu pleaca de la aceasta idee si descriu cele trei trepte care au condus la fixarea momentului politic pe care il locuim astazi: violenta de la inceputul anilor 1990, consolidarea oligarhiei la sfarsitul aceluiasi deceniu si aparitia populismului, o data cu victoria lui Traian Basescu la alegerile din 2004. Analizele cuprinse in acest volum presupun si incearca sa explice o alcatuire sociala problematica si o autoritate de stat adeseori abuziva.


Timperfect
EDITURA NEMIRA. Un excelent roman hard SF, cu o intriga pasionanta ce va incanta specialistii genului, amatorii paradoxurilor temporale sau fanii lui Gregory Benford. Omenirea este amenintata de o catastrofa ecologica. O echipa de cercetatori de la Cambridge incearca stabilirea unei comunicari cu savantii din trecut pentru a corecta erorile care conduc planeta spre sfarsitul implacabil. Nu degeaba Publishers Weekly il numeste pe Benford unul dintre cei mai buni autori de hard SF de pe planeta."


Clienti forever
EDITURA AMALTEA. Exista o veche zicala care spune: "Nu conteaza ceea ce faci, ci pe cine cunosti." Principiile Clienti Forever! te vor ajuta sa intelegi ca nu conteaza pe cine cunosti, ci doar cine te cunoaste. Si cine esti cu adevarat. Fie ca esti profesionist in domeniul vanzarilor sau ca ti-ai construit deja o afacere pe cont propriu si esti mereu in cautare de clienti, vei invata sa fii tu insuti, avand incredere deplina in tine si in el, pentru ca si clientul sa se poarte la fel.


Mefisto
EDITURA LEDA. Mefisto, aparut in anul 1936, este un roman-parabola, in care Klaus Mann surprinde cu finete mecanismele impunerii unei doctrine totalitare si a pervertirii valorilor umane in contact cu aceasta. Hendrik Höfgen, protagonistul, este un actor mediocru, insetat de glorie. Isi reneaga simpatiile comuniste si adera la doctrina nazista in momentul in care national-socialistii ajung la putere. In urma tuturor compromisurilor, delatiunilor si manipularilor, castiga, cu sprijinul Puterii, respectul publicului si o viata princiara. Dar consecintele morale ale actelor sale vor transforma visul frumos intr-un cosmar.


×