"Casa Atreides": prima carte a unei noi trilogii create de legendarul Frank Herbert
"Casa Atreides": prima carte a unei noi trilogii create de legendarul Frank Herbert
Editura Millennium Press vine cu o oferta extrem de tentanta: prima carte dintr-o noua trilogie semnata de Brian Herbert, fiul celebrului Frank Herbert.
CELEBRITATE. Opera complexa si profetica, cronica planetei desertice Dune, asa cum a fost ea imaginata de catre Frank Herbert in urma cu mai bine de 40 de ani, a inflacarat mintile a milioane de cititori din intreaga lume. La moartea sa, in 1986, Frank Herbert publicase sase romane din seria "Dune". O mare parte a amplei sale viziuni a ramas insa nescrisa. Pornind de la insemnarile tatalui sau, Brian Herbert a colaborat cu romancierul Kevin J. Anderson pentru a asterne pe hartie un episod inedit din vasta epopee, ingaduindu-ne sa privim in trecutul acestui stralucit univers fictional... cu decenii inainte ca Paul MuadâDib Atreides sa fi pasit pentru intaia oara pe nisipurile fierbinti ale planetei Arrakis...
|
|
Dar acesta este numai inceputul. In cursul acestui an vor aparea si celelalte doua volume ale trilogiei - "Preludiul Dunei", "Casa Harkonnen" si "Casa Corrino - , care aduc seria la un punct culminant de o tensiune extraordinara, deschizand calea pentru evenimentele din "Dune", capodopera lui Herbert senior.
AUTORI.Brian Herbert, fiul legendarului Frank Herbert, este el insusi un autor prolific si respectat. A publicat romanele "Sidneyâs Comet", "The Race for God" si "Man of Two Worlds" (scris in colaborare cu tatal sau). Impreuna cu Kevin J. Anderson a publicat pana in prezent doua trilogii ("Preludiul Dunei" si "Legendele Dunei") ce isi situeaza actiunea in universul Dune.
SEMNAL EDITORIAL
Antologia Granta
Editura Curtea Veche. Din zece in zece ani, prestigioasa revista anglo-americana Granta propune cel mai ambitios pariu al lumii literare britanice: antologia celor mai buni tineri romancieri britanici. "Radiografia" culturala, asteptata de fiecare data cu sufletul la gura de presa, de mediile culturale si academice, dar si de cititori, identifica, in urma unei selectii si jurizari acerbe, douazeci dintre cei mai valorosi scriitori britanici sub varsta de 40 de ani. Primul volum aparea in 1983 si ii includea - ca mari sperante - pe necunoscutii la acea vreme Salman Rushdie, Kazuo Ishiguro, Ian McEwan, Julian Barnes. Sa vedem care sunt acesti ultimi castigatoriâ¦
Ultimul Jihad
Editura Nemira. Romanul lui Joel C. Rosenberg, "Ultimul Jihad", este un thriller politic, ce se citeste cu viteza unui film de superactiune de la Hollywood. In spiritul lui Tom Clancy, "Ultimul Jihad" starneste fiori de groaza, dezvaluind perspectiva razboiului nuclear cu teroristii. "Un roman extrem de bine facut, captivant si plin de detalii exacte despre functionarea administratiei americane", scrie si Steve Forbes. "Categoric, cel mai bun thriller politic al anului."
Amuleta din Samarkand
Editura Rao. Cand este invocat de catre Nathaniel - un tanar ucenic vrajitor - , djinnul Bartimaeus se asteapta ca acesta sa-i ceara sa faca niste scamatorii banale. Dar Nathaniel este un magician precoce, si planul sau este ceva mai complicat: vrea sa se razbune! Bartimaeus este trimis sa fure Amuleta din Samarkand de la Simon Lovelace, un magician puternic, nemilos si ambitios. In scurt timp, atat djinnul, cat si stapanul sau se trezesc prinsi intr-o poveste cu o intriga complexa, din care nu lipsesc tradarea si crima.
Arta de a cumpara
Editura Polirom. Ati fi crezut ca un cos de cumparaturi plasat inteligent il poate convinge pana si pe cel mai nehotarat dintre clienti sau ca aglomeratia dintr-un magazin nu inseamna aproape niciodata vanzari mai mari? Utilizand informatii culese in mii de ore de cercetare in mall-uri, magazine universale si supermagazine din SUA, autorul gaseste explicatii ale comportamentului la cumparaturi ce surprind nu doar cititorul neavizat, ci si expertul de marketing. Pentru specialisti, lucrarea reprezinta un ghid util, cu solutii creative (si adeseori foarte ingenioase) de adaptare la dorintele mereu in schimbare ale consumatorilor. Marelui public, pe de alta parte, i se ofera prilejul unei veritabile initieri in arta de a cumpara.