x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Miracolele naturii

Carte - Miracolele naturii

de Sebastian S. Eduard    |    08 Sep 2006   •   00:00
Carte  -  Miracolele naturii

O Carte a recordurilor... naturale

O Carte a recordurilor... naturale

Ce ziceti de o "Carte a recordurilor" in care protagonistii sa fie nu oameni, ci plante si animale? Suna interesant, mai ales ca ideea asta au avut-o cei de la Reader’s Digest cand au scos pe piata o lucrare de dimensiuni enciclopedice (450 de pagini, bogat ilustrata cu planse si poze) intitulata "1000 de miracole ale naturii".

BIZARERII. Cartea prezinta cele mai bizare si mai interesante creatii ale naturii, adevarate "recorduri" ale lumii naturale - cel mai mare animal din lume, cea mai inalta cascada, ornitorincul care detecteaza electricitatea, pasari care fac acrobatii aeriene... Natura in mijlocul careia traiti isi va dezvalui tainele cel mai ascunse!

EXPLICATII. Acum cateva secole, oamenii explicau miracolele naturii prin mituri si legende si nu prin realitati. Astazi, gratie stiintei, stim mai multe despre modul in care functioneaza natura. Dar, dupa cum arata aceasta carte, povestile din spatele minunilor naturii le dau in continuare parca si mai mult farmec.

EXEMPLE. Dar sa venim si cu cateva exemple: stiati ca... panza de paianjen poate sustine o greutate de 5 ori mai mare decat panza din otel?… ca pestii polari au mecanisme de anticongelare pentru a trai la temperaturi extreme?... ca tarsierul sud-american isi poate roti capul cu 1800?… ca Sirius intrece toate stelele in stralucire?… ca Pluton este "proscrisul inghetat", ca Neptun este planeta vanturilor, iar Jupiter este inconjurat de nori multicolori? Aici aflati raspunsurile si explicatiile pentru aceste fenomene!

SEMNALE EDITORIALE
Camera de chihlimbar
EDITURA RAO. Romanul lui Steve Berry incearca sa dea un raspuns imaginar unui mister real, - locul unde e ascunsa Camera de Chihlimbar. Camera de Chihlimbar este una dintre cele mai mari comori realizate vreodata de om: o intreaga incapere faurita din ambra, cu cei patru pereti masivi si mobila lucrata cu finete. Comandata in 1701 de Frederick I al Prusiei, Camera a "disparut" in 1944, dupa bombardamentele Aliatilor asupra Germaniei. Pana acum...


Superfit
EDITURA RUNA. Vrei sa arati bine si sa fii in forma? Nu stii ce sa faci ca sa iti dezvolti muschii si sa slabesti? Esti curios sa afli cum se adapteaza organismul tau la efort si care sunt secretele performantei? Volumul de 380 de pagini, semnat de un as in materie, dr. Serban Damian, incearca sa iti ofere raspunsuri la toate aceste intrebari. "Esentialul in fitness si culturism" este un ghid destinat tuturor celor care sunt interesati de propria sanatate si de felul cum arata. Cartea ofera informatii stiintifice de ultima ora, structurate astfel incat sa poata fi asimilate cu usurinta.


Beat crita
EDITURA PARALELA 45. Un roman alert, plin de dialoguri spumoase si de peripetii! In decorurile superbe din Santa Ynes Valley, doi prieteni, unul proaspat divortat si celalalt gata de nunta, se pregatesc de o petrecere linistita a burlacilor, cu degustari de vinuri alese. Totul se transforma insa intr-o palpitanta aventura, condimentata cu partide fierbinti de sex si stropita cu multe sticle cu vin… Un succes fabulos si pe marile ecrane! Ecranizarea romanului (Sideways) a obtinut 90 de premii, printre care: Oscarul pentru cea mai buna adaptare cinematografica a unui roman si doua Globuri de Aur.


Mesi@
EDITURA POLIROM. Romanul lui Andrei Codrescu are ca personaje centrale doua "jumatati" ce compun o unica faptura miraculoasa: Felicity, detectiv particular din New Orleans, interesata de contraculturi si ciberspatiu, si Andrea, o orfana misterioasa si senzuala din Sarajevo. Cele doua isi unesc fortele pentru a salva lumea aflata in pragul Armaghedonului, avand ca aliati personaje istorice sau fictive ce patrund in realitatea cotidiana printr-un portal de pe internet: Ovidiu, Dante, Corbul lui Poe, Mark Twain si omul de stiinta Nikola Tesla, printre multi altii.


×