x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Omul spectacol

Carte - Omul spectacol

de Sebastian S. Eduard    |    30 Iun 2006   •   00:00
Carte - Omul spectacol

Mel Gibson, un barbat in misiune

Mel Gibson, un barbat in misiune

Editura Allfa publica volumul "Mel Gibson, un barbat in misiune", biografia faimosului actor de la Hollywood. Cartea ofera o vedere din interior a vietii unui actor care, in ciuda aparentei sale de persoana publica, este un tip extrem de retras, despre a carui viata intima se stiu foarte putine lucruri adevarate.

ACTOR. De la actorul de film la regizorul hollywoodian, trecand prin partituri dintre cele mai diverse, cum ar fi cele din seria "Arma mortala" ori thrillerul paranormal "Semne", Mel Gibson si-a asigurat locul intre actorii Hollywoodului. Prestanta si magnetismul de lider i-au asigurat un constant succes de casa si fani devotati. Prezenta sa scenica denota un farmec aparte, care a inrobit inimi de spectatori din intreaga lume, consolidandu-i imaginea de cap de afis si, totodata, de actor respectat.

REGIZOR. In ultima vreme, actorul a trecut in spatele camerei de filmat, dovedindu-se un regizor talentat, cu hit-uri la activ, cum ar fi "Inima neinfricata". Ultimul sau proiect, "Patimile lui Christos", a acaparat din nou centrul atentiei, actorul fiind nevoit sa lupte pentru a-si apara filmul, care a starnit dezbateri religioase furtunoase. In aceasta carte, autorul ei, Wensley Clarkson, ne dezvaluie climatul religios familial puternic ce l-a condus pe Mel Gibson la realizarea filmului. Anii de iubiri, alcool si jocuri de carti, detalii ale mariajului sau si secretele vietii sale de parinte, povestea afacerilor - nimic nu lipseste din aceasta biografie.

SEMNALE EDITORIALE
Kafka pe malul marii
EDITURA POLIROM. Romanul, publicat in 2002 si intrat imediat pe lista best-seller-urilor, este relatarea plina de fantezie a aventurilor unui adolescent care pleaca de acasa in cautarea mamei si a surorii disparute cu mult timp in urma si a sirului de coincidente care-l leaga de un vagabond pe nume Nakata, ce sufera de pe urma unei traume din timpul razboiului. Atractia irezistibila dintre aceste doua personaje care par sa nu aiba nimic in comun nu este singurul detaliu inexplicabil din cuprinsul romanului. In universul construit de Haruki Murakami, pisicile vorbesc, pestii cad din cer, iar spiritele isi parasesc trupul...


Fructul interzis
EDITURA TREI. Iata o marturie extraordinara: o tanara femeie din lumea araba indrazneste sa transgreseze tabuul sexului si al tacerii pentru a-si povesti viata intima! O educatie represiva, un mariaj fortat in care sexualitatea echivaleaza cu violul, o pasiune senzuala si ucigatoare, in fine, libertatea unui destin de curtezana... Aceasta carte voluptuoasa, incandescenta, jubilatorie si stralucitoare este un act politic, o recastigare a dreptului de a vorbi si de a trai. Un soc.


Ancheta
EDITURA RAO. Scrisa de o ziarista si de un specialist in istoria religiilor, aceasta carte va prezinta un intinerar in istorie, crestinism, religie, o veritabila ancheta asupra misterului ce invaluie Codul lui Da Vinci, dezvaluind tainele societatilor secrete, ale operelor de arta si ale locurilor intalnite in roman. Cu rigoare si precizie, cei doi autori pornesc pe "urmele" lui Dan Brown, incercand sa afle daca adevarul poate depasi fictiunea.


Tihna
EDITURA PARALELA 45. "Este dificil sa se comenteze acest roman. Dar dupa ce l-am citit de doua ori nu mi-e greu sa ma pronunt tare si raspicat: este o capodopera". (…) Contine mult sex (pornografie), dementa si o adiere doar de narcisism: cu siguranta nu e recomandat mironositelor", scrie P...ter Rácz. Volumul "Tihna" a lui Attila Bartis a aparut in seria Colectia fara frontiere.


×