x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Carte - Secretul vraciului

Carte - Secretul vraciului

de Sebastian S. Eduard    |    10 Noi 2006   •   00:00
Carte - Secretul vraciului

A aparut cel de-al treilea volum, "Cronicile din Wardstone"

A aparut cel de-al treilea volum, "Cronicile din Wardstone"

Editura Corint Junior a lansat si cartea a treia din seria Cronicile Wardstone - Secretul Vraciului de Joseph Delaney. Primele doua volume din serie - Ucenicul Vraciului si Blestemul Vraciului, s-au vandut in peste 10.000 de exemplare in mai putin de doua luni de la lansare.

PE SCURT. Cand vremea se raceste si noptile se scurteaza, Vraciul primeste un mesaj de la un vizitator a carui identitate e tinuta sub tacere. Tom nu stie de ce tainicul ravas il supara din cale-afara pe magistrul sau, dar Vraciul il anunta, imediat dupa aceea, ca e timpul sa se mute de la Chipenden la casa lui de iarna din Anglezarke.

Aceasta casa este sinistra, neprietenoasa, prea aproape de intuneric, cu o pivnita adanca, in care sunt inchise mai multe vrajitoare si duhuri rele. Pe masura ce iarna se instapaneste, Tom descopera din ce in ce mai multe despre trecutul magistrului sau si despre misteriosul vizitator, care se pare ca este dusmanul de moarte al Vraciului. Oare trecutul Vraciului il va prinde din urma, razbunandu-se?

Cine e Joseph Delaney?
Joseph Delaney s-a nascut la Preston, Marea Britanie, in 1945, si locuieste in Lancashire, cu sotia sa. Are trei copii si patru nepoti. Absolvent al Universitatii Lancaster, Delaney este in prezent seful Departamentului de Studii Media si Film al Colegiului Blackpool. In anul 2004, la 59 ani, Delaney publica primul sau roman pentru adolescenti: "Ucenicul Vraciului", care ajunge rapid in topul vanzarilor principalelor librarii din Marea Britanie si nu numai. Autorul scrie deja a patra carte din serie.

SEMNALE EDITORIALE
Spovedanie la Tanacu
EDITURA HUMANITAS. In toamna anului 2005, "povestea de la Tanacu" nu a tinut doar pagina intai a ziarelor din Romania, ci a facut turul mapamondului. Tara noastra reusea din nou sa uimeasca lumea: in secolul al XXI-lea, intr-o manastire din Moldova, o tanara cu tulburari psihice murise legata pe o cruce improvizata, in urma unei exorcizari. Cartea Tatianei Niculescu Bran reconstituie in detalii cum se naste o drama cand pe aceeasi scena se intalnesc copii traumatizati afectiv din orfelinatele lui Ceausescu, un preot hirotonit in graba, corupti locali, pedofili occidentali.

Zanzibar
EDITURA NEMIRA. Mai mult de 7 miliarde de oameni populeaza suprafata Pamantului. Este o lume stresanta si asediata de tot felul de probleme, unele legate de scaderea drastica a resurselor, altele de progresul tehnologic. Dar este o lume din viitorul apropiat, in care natiuni-state se lupta pentru putere, oamenii au inca joburi obisnuite, scrisorile si telefoanele sunt servicii curente. Folosind un impresionant portofoliu de tehnici literare, John Brunner a creat o lume a viitorului la fel de reala ca ceea pe care o descoperim zilnic in media.


Si daca e adevarat...
EDITURA TREI. Un roman care s-a vandut in Franta in 3,5 milioane de exemplare si s-a tradus in 37 de limbi. O poveste tandra, o aventura plina de umor si neprevazut, o poveste de dragoste care sfideaza legile naturii, aceasta este cartea lui Marc Levy. Un roman care a fost cumparat de Steven Spielberg pentru 2 milioane de dolari, pentru a produce un film in care rolurile principale au fost interpretate de Reese Witherspoon si Mark Ruffalo.


Wakefield
EDITURA POLIROM. Wakefield, eroul romanului cu acelasi nume, duce o viata tihnita la New Orleans, printre carti si mobile de bun-gust, cand Diavolul - prada depresiei din pricina birocratiei si a concurentei dure de pe lumea cealalta - ii face o vizita si ii acorda un ragaz de un an pentru a gasi un mod de viata autentic, altminteri urmand sa-i ia sufletul. Astfel incepe odiseea protagonistului prin America zilelor noastre, o lume a conflictelor interculturale si interetnice, a globalizarii si tehnologizarii, populata de initiati New Age, miliardari corporatisti, colectionari de arta si ecologisti militanti.


×
Subiecte în articol: vraciului