x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Casa Regală a Spaniei a primit prin testament averea unui milionar

Casa Regală a Spaniei a primit prin testament averea unui milionar

16 Ian 2010   •   00:00

Multimilionarul spaniol Juan Ignacio Balada Llabres, decedat în noiembrie 2009, şi-a lăsat averea ca moştenire tronului Spaniei. Conform AFP, voinţa defunctului este ca moştenirea să fie divizată în două părţi, 50 % revenindu-i cuplului princiar şi celor opt copii ai cuplului regal, iar 50 % să revină prinţului Felipe pentru a crea o fundaţie care să abordeze subiecte de interes general.



Notarul defunctului - care a acumulat în Baleare o avere de zeci de milioane de euro - a contactat familia regală, aducându-i la cunoştinţă ultima dorinţă a acestuia. "Cuplul princiar spaniol nu a avut niciodată nici cel mai mic contact cu acest întreprinzător" în timpul vieţii acestuia, a precizat Casa Regală. "Pentru moment nu avem nicio informaţie despre natura bunurilor, cantitatea lor, dacă sunt divizibile sau nu, dacă alte persoane şi-ar putea cere drepturile asupra averii", a precizat aceeaşi sursă. Casa Regală a subliniat că aşteaptă să primească precizări mai ample din partea notarului "înainte de a lua vreo decizie".

Evenimentul a stârnit proteste. "Dat fiind că cetăţenii plătesc întreţinerea Casei Regale cu impozitele lor şi că aceasta are acum posibilitatea să moştenească o mare avere, ar fi normal ca ea să doneze aceşti bani statului", a estimat o purtătoare de cuvânt a Partidului ecologist-comunist catalan /ICV/, Laia Ortiz.

Ea a sugerat că aceşti bani ar putea servi la "finanţarea măsurilor împotriva crizei economice" şi "să contribuie la reconstruirea statului haitian", devastat de un puternic seism.

×
Subiecte în articol: magazin