x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ce nu trebuie să lipsească dintr-o trusă de frumuseţe

Ce nu trebuie să lipsească dintr-o trusă de frumuseţe

de Adriana V. Paduraru    |    30 Dec 2008   •   00:00

Doamnelor, dacă petreceţi Revelionul în afara localităţii de domiciliu, atunci e bine să ştiţi că din bagaj nu trebuie să excludeţi câteva lucruri foarte importante pentru chi­pul dumneavoastră.



Primul este demachiantul. Ştim că este mult mai practic să folosiţi şerveţelele, dar specialiştii în dermatologie spun că acestea vor duce, în timp, la uscarea tenului şi la apariţia prematură a ridurilor. Pentru persoanele cu tenul gras este recomandată şi o loţiune tonică. Sănătatea tenului este foar­te importantă. Tocmai de aceea şi nici crema hidratantă nu trebuie lăsată deoparte atunci când plecăm în “deplasare”. Trebuie să fiţi însă foarte atente în alegerea ei. După cum se ştie, o cremă grasă nu înseamnă neapărat că este şi hidratantă. Nici ochii nu trebuie uitaţi. Şi de multe ori se comite greşeala ca pentru zonele sensibile ale ochilor să se folosească tot o cremă de faţă. Din păcate, astfel riscăm să facem mai mult rău decât bine.

PROTECŢIE SOLARĂ. Ei bine, doam­nelor, nu este nici o gre­şeală. Creama pentru protecţie solară trebuie aplicată indiferent de sezon, nu numai în concediu la mare. În plus, zăpada, dacă vă duceţi la munte, am­plifică lumina soarelui. Iar razele ultraviolete usucă tenul şi favorizează ridurile. Fondul de ten este must-have. Chiar dacă nu vă simţiţi bine folosindu-l, este bine de ştiut faptul că este foarte util, mai ales în se­zo­nul rece. Tenul are nevoie de protecţie faţă de radi­calii liberi. În plus, fondul de ten apără pielea de razele UV, dar şi de poluare. Mascara vă scoate din im­pas indiferent unde mergeţi. Chiar dacă nu aveţi dispoziţia şi nici timpul să vă faceţi un ma­chiaj sofisticat, un strat dublu de mascara va da profunzime privirii. Balsamul de buze este ideal pentru zilele reci. Buzele dumnea­voas­tră nici nu se vor crăpa, nici nu vă vor ustura. În plus, gloss-ul le dă un look foar­te natural. Blush-ul este indispensabil. Aveţi idee câte minuni puteţi să faceţi cu un fard de obraz după o noapte de chef? Nişte obraji îmbujoraţi vor ascunde într-o clipă oboseala acumulată.

×
Subiecte în articol: life & style