x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cea mai mare "casă" din lume

Cea mai mare "casă" din lume

de Sînziana Stancu    |    10 Mar 2010   •   00:00
Cea mai mare "casă" din lume
Sursa foto: DALE de la REY/AFP

Este construită din cărţi de joc de arhitectul american Bryan Berg. A ridicat-o în 44 de zile şi a folosit ca "materiale de construcţie" 218.792 de cărţi de joc.

Berg şi-a depăşit propriul record Guinness. Noua lui creaţie este o replică a Venetian Macau (Macao), complexul hotel-cazinou de lux din Macao (regiunea administrativă specială a Chinei), cu o suprafaţă de 980.000 de metri pătraţi, deţinut de corporaţia Las Vegas Sands.

Începând din 2002, când sectorul cazinourilor s-a liberalizat în Macao, giganţii gamblig-ului din Las Vegas au adulmecat oportunităţile şi au transformat fosta colonie portugheză amorţită în cel mai mare fief al jocurilor de noroc.

"A fost cel mai ambiţios proiect al meu, pe care l-am dus la bun sfârşit", a mărturisit Berg publicaţiei britanice Daily Mail. "Este exact ca un proiect de construcţie real, pentru că trebuie să calculezi fiecare unghi, fiecare punct de sprijin, fiecare suprafaţă care să suporte întreaga structură", a povestit el, dezvăluind că de câteva ori construcţia s-a dărâmat şi a trebuit să o ia de la început. Berg a mai spus că bunicul lui, un mare jucător de cărţi, i-a inspirat ideea de a construi o replică din cărţi a celui mai mare hotel-cazinou din lume.

×
Subiecte în articol: magazin