x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ceaţa închide porturile la Marea Neagră

Ceaţa închide porturile la Marea Neagră

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Feb 2008   •   00:00
Ceaţa închide porturile la Marea Neagră

10:20  • Toate porturile maritime au fost închise, marţi dimineaţă, din cauza ceţii care nu permitea desfăşurarea navigaţiei în condiţii de siguranţă. Din cauza condiţiilor meteo, firmele care operează în porturile româneşti de la Marea Neagră au avut, în 2007, pierderi de mai multe zeci de milioane de euro.

Toate porturile maritime au fost închise, marţi dimineaţă, din cauza ceţii care nu permitea desfăşurarea navigaţiei în condiţii de siguranţă. Din cauza condiţiilor meteo, firmele care operează în porturile româneşti de la Marea Neagră au avut, în 2007, pierderi de mai multe zeci de milioane de euro.

MĂSURI. Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat, marţi, că operaţiunile din porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia au fost suspendate din cauza vizibilităţii reduse de sub 300 de metri. Activitatea de intrare şi ieşire ale navelor a fost restricţionată şi va fi reluată atunci când condiţiile meteorologice vor permite acest lucru. Port Control Constanţa i-a anunţat pe comandanţii navelor să îşi ia toate măsurile de siguranţă prin transmiterea de semnale acustice pentru a anunţa prezenţa în zonă, dar şi obligaţia de a avea câte un om de veghe la prova navei. În prezent, în rada Portului Constanţa nu se află nicio navă , iar în cea exterioară sunt ancorate cinci vase. Din cauza vizibilităţii reduse şi activitatea pentru convoaiele de barje pe Canalul Dunăre- Marea Neagră a fost suspendată. Şi luni dimineaţă navigaţia a fost restricţionată, însă după câteva ore activitatea a fost reluată după ridicarea ceţii.

 

×
Subiecte în articol: magazin