x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cehia / Senator ameninţat cu moartea la vot!

Cehia / Senator ameninţat cu moartea la vot!

de Ovidiu Ciutescu    |    11 Feb 2008   •   00:00

10:59 • Unul dintre senatorii cehi care au lipsit sâmbătă de la şedinţa de desemnare a şefului statului a spus că un tânăr l-a ameninţat şi i-a cerut să nu voteze pentru preşedintele în exerciţiu, informează agenţia CTK în pagina electronică.

Unul dintre senatorii cehi care au lipsit sâmbătă de la şedinţa de desemnare a şefului statului a spus că un tânăr l-a ameninţat şi i-a cerut să nu voteze pentru preşedintele în exerciţiu, informează agenţia CTK în pagina electronică.

 

Senatorul creştin-democrat Josef Kalbac, bolnav de inimă, a încercat să îl prindă pe tânăr şi să îl predea serviciului de pază, dar i s-a făcut şi a fost transportat la spital, ratând şedinţa. Actualului preşedinte Vaclav Klaus i-a lipsit un singur vot pentru a fi desemnat sâmbătă, aşadar absenţa lui Kalbac a fost decisivă. Senatorul a declarat televiziunii cehe că incidentul s-a petrecut la toaletă. Tânărul l-a întrebat dacă îl votează pe Klaus şi dacă îi va convinge şi pe alţi colegi să voteze la fel, apoi a rostit "un fel de ameninţare". "A spus că dacă va fi ales Klaus, întregul partid va avea de suferit, inclusiv eu", a povestit senatorul. Apoi tânărul as fugit, iar lui Kalbac, care suferă de tulburări de ritm cardiac, i s-a făcut rău încercând să-l ajungă din urmă. Parlamentul ceh nu a reuşit vineri şi sâmbătă să desemneze preşedintele ţării şi va încerca din nou în 15 februarie.

 

×
Subiecte în articol: magazin