x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chinezii ataca SUA

Chinezii ataca SUA

de Miruna Nicolae    |    09 Sep 2005   •   00:00
Chinezii ataca SUA
STIINTA
Mai multe atacuri s-au indreptat spre Departamentul de Aparare, acestea venind mai ales din China.

De cele mai multe ori site-urile facute de chinezi sunt folosite pentru a ataca retelele Statelor Unite, relateaza Washington Post. Pana acum nici un sistem nu a fost compromis, dar daca sunt folosite de o minte inteligenta, pot fi extrem de folositoare adversarilor. FBI a pornit o investigatie care sa se ocupe de aceasta posibila problema. "Nu este vorba numai de Departamentul de Aparare, ci de o larga varietate de retele care au fost lovite, inclusiv departamentele care se ocupa de energie si de securitate", declarau oficialii.

RAZBOI CU VIRUSI. Analistii americani s-au impartit peste tot pe unde chinezii ar incerca sa patrunda in data de baze a guvernului american. Razboiul oficial dintre hackeri si oficiali a avut loc in anul 2001. Toate aceste atacuri au dus la o ruptura intre China si Statele Unite. De obicei, hackerii nu isi lasa "amprenta" dupa ce ataca un site, dar asiaticii au lasat pe paginile accesate pagini intregi cu steagul Chinei. Astazi, hackerii sunt una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta Departamentul de Aparare. Grupurile de hackeri sunt formate din grupuri anti-America si in general ataca pentru a face propaganda, si nu pentru a distruge. Gruparea Pro-Beijing a fost "motivata" de evenimentele petrecute in 1999, de atentatul de la Ambasada Chinei in Belgrad.

METODE. Una dintre metodele folosite este publicitatea accesibila. Utilizatorul primeste reclama, si hackerul patrunde astfel in calculator. O alta metoda de a intra in locul ce se vrea atacat este de a folosi o "parola" pentru parola. Insa un virus a facut istorie. "Solar Sunrise" a reusit sa distruga informatii de pe sute de computere ale departamentelor de aparare. Numai in anul 2002 au fost 32.465 de atacuri la reteaua Pentagonului, ceea ce inseamna 110 atacuri pe zi. Insa 99% dintre acestea au fost usor de prevenit. Atacul "Solar Sunrise" a facut autoritatile din domeniu sa monitorizeze computerele si retelele 24 de ore pe zi.

STIRI

Automobilul care se conduce singur

Tehnicienii britanici au pus la punct un sistem care, odata montat pe autoturism, preia controlul acestuia in situatii-limita, cand producerea unui accident este iminenta, informeaza publicatia The Sun. Sistemul de asistare a soferului preia comanda vehiculului in momentul in care persoana aflata la volan pierde controlul. Acest sistem este constituit din mai multi senzori cu laser si niste camere video montate in faruri, prin intermediul carora un computer de bord monitorizeaza in permanenta drumul, fiind gata sa preia controlul asupra masinii, spre exemplu, in cazul in care autovehiculul se apropie periculos de un alt automobil. Acest sistem va fi disponibil pe autoturismele marca Vauxhall Vectra in doi ani, in schimbul sumei modice de 350 de lire sterline.

Roboti pentru cura de slabire

Cei care se lupta cu kilogramele in plus au acum un nou ajutor - cel mai bun prieten al omului intr-o varianta robotizata, care poate monitoriza respectarea unei anumite diete, executarea exercitiilor fizice zilnice si poate da verdicte cu privire la starea sanatatii stapanului sau. Acest caine cibernetic monitorizeaza greutatea stapanului sau si il avertizeaza pe acesta prin latrat atunci cand trebuie sa manance. In cazul in care stapanul pierde din greutate, catelul robotizat incepe sa danseze, isi aprinde luminitele si chiar incepe sa cante. "E chiar haios, dar cred ca o sa aiba mai mult succes la Beverly Hills decat in Marea Britanie", a comentat David Haslam, din cadrul Forumului National Britanic Impotriva Obezitatii.
×