x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Chrysler: Supravieţuirea companiei va fi "foarte dificilă" fără sprijinul guvernului SUA

Chrysler: Supravieţuirea companiei va fi "foarte dificilă" fără sprijinul guvernului SUA

13 Noi 2008   •   00:00

Supravieţuirea Chrysler va fi "foarte dificilă" fără sprijinul guvernului SUA, a declarat, joi, Bob Nardelli, directorul general al celui de-al treilea mare producător auto american, citat de Reuters.



Prăbuşirea Chrysler, sau a oricărui producător auto din SUA, ar conduce la un efect de domino "fără precedent", care va determina falimentul furnizorilor de piese auto şi va afecta şi companiile Ford şi General Motors, a spus el.

Nardelli s-a pronunţat în favoarea unui plan al guvernului SUA privind o infuzie de capital la marile companii auto, pentru a se evita falimentul.

Totodată, Chrysler are nevoie de legături mai strânse cu marii producători auto americani sau de alianţe cu alte companii din domeniu pentru a rezista, a adăugat Nardelli.

General Motors (GM) şi Ford au anunţat pierderi record pentru trimestrul al treilea al anului, iar acţiunile GM au înregistrat pierderi importante în ultima perioadă, specialiştii estimând că va înregistra o criză de lichidităţi în primul treimestru al anului următor care va conduce la blocarea producţiei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea