x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cinci militari afgani, răniţi din greşeală de tiruri de focuri lansate de NATO

Cinci militari afgani, răniţi din greşeală de tiruri de focuri lansate de NATO

02 Noi 2008   •   00:00

Cinci militari afgani au fost răniţi duminică, din greşeală, de tirurile de focuri ale soldaţilor din cadrul forţei NATO, care i-au confundat cu insurgenţii, în estul Afganistanului, a anunţat ISAF într-un comunicat, citat de AFP.



"Militarii afgani patrulau diminică dimineaţa în districtul Pech, în provincia Kunar, în apropiere de un post al ISAF", a anunţat Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) a NATO.

"Trupele ISAF au deschis focul, crezându-se în prezenţa forţelor antiafgane (insurgenţi - n.red.). Cinci militari afgani au fost răniţi. Aceştia au primit imediat îngrijiri medicale şi au fost transportaţi la spital", a adăugat aceasta.

"Am deschis o anchetă pentru a înţelege ceea ce s-a întâmplat şi pentru ca acest tip de incidente să nu se mai repete. Avem cel mai profund respect pentru partenerii noştri afgani", a declarat colonelul John Spiszer, comandantul brigăzii a 3-a din prima divizie de infanterie americană.

Talibanii şi-au intensificat insurgenţa după înlăturarea lor de la putere, la sfârşitul lui 2001, de către o coaliţie internaţională, condusă de Statele Unite.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea