x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Clanuri de la Hollywood

Clanuri de la Hollywood

14 Dec 2007   •   00:00

Pentru că decembrie este luna evenimentelor in familie, MGM aduce in fiecare sămbătă şi duminică cele mai bune filme in care joacă celebrele clanuri de la Hollywood.

MGM/Vino să ne cunoşti familia../Special/Sămbătă-Duminică

Clanuri de la Hollywood

Pentru că decembrie este luna evenimentelor in familie, MGM aduce in fiecare sămbătă şi duminică cele mai bune filme in care joacă celebrele clanuri de la Hollywood. Dacă săptămănile trecute v-aţi intălnit cu familia Sheen şi cu familia Bridges, acum este răndul clanului Carradines să-şi facă apariţia. Primul film, difuzat sămbătă, de la ora 21:30, este "Evadaţii", in care Robert Altman i-a distribuit pe Keith Carradine şi Shelley Duvall. In Ţinte umane (23:40), Robert Carradine joacă rolul unui poliţist care escortează un mafiot la Los Angeles, pentru a depune mărturie intr-un proces foarte important. Duminică, de la ora 21:30, David Carradine este Woody Guthrie, un interpret de balade foarte plimbăreţ, care a căntat despre necazurile şi bucuriile Americii din timpul marii crize economice.

MGM/ROLLERBALL/FILM/JOI 23:30

Om vs maşină :Rollerball

Acum 25 de ani, revista Times acorda premiul "omul anului" calculatorului. In epoca aplicaţiilor high-tech, o incredere prea mare in maşini nu e intotdeauna cea mai bună soluţie. La MGM, joi de la 21:30, aveţi parte de "Jocuri de război", in care un puşti pasionat de jocuri pe calculator se conectează accidental la un supercomputer care controlează arsenalul nuclear al SUA. In Rollerball (23:30), James Caan este un campion de rollerball intr-un film de acţiune care aruncă o privire către un viitor in care sportul fără reguli ia locul războiului, iar crima nu este decăt o parte a jocului. Mult după miezul nopţii (1:40) intră in acţiune Robocop.

TVR CULTURAL/ SHIRLEY BASSEY/DOCUMENTAR/ DUMINICĂ 19:30

A Special Lady: I am what I am

Documentarul conţine un interviu uimitor de deschis cu Miss Bassey, la casa ei din Monte Carlo. Imbinat cu amintiri ale prietenilor şi colaboratorilor ei foarte apropiaţi, fotografii şi imagini de arhivă şi extrase din concerte, documentarul trasează viaţa renumitei interprete. Shirley s-a născut in Ţara Galilor, mama fiind englezoaică, iar tatăl nigerian. A debutat in 1953, pe scena Teatrului Mare din Luton (Bewdfordshire). La inceputul anilor ’80 a anunţat o miniretragere, iar in 1989 a revenit in forţă cu un nou album "La Mujer", in limba spaniolă. (A.V.P.)


Cinematecă/ Frumoasa din New Orleans

Comedie/SUA/1941/79 min.

Cu: Marlene Dietrich, Bruce Cabot, Roland Young

Regia: René Clair

Marlene Dietrich este o frumoasă contesă, logodită cu Girard (Roland Young). Cu toate acestea, se simte atrasă de marinarul Robert (Bruce Cabot). Pănă cănd reuşeşte să se decidă ce să facă, ii joacă pe amăndoi pe degete. Marlene nu a fost foarte incăntată de regizorul René Clair şi nici de partenerul său, Cabot. "Era un actor ingrozitor de prost. Nici măcar nu-şi amintea replicile. (...) Căt despre René Clair, nu mi-a plăcut in mod deosebit, dar nici nu l-am urăt aşa de mult ca restul echipei", a scris Marlene in cartea sa de memorii "Marlene Dietrich - My Life". (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: clasic