x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Comănescu despre vizita lui Băsescu la Moscova: "Nu data contează, ci agenda"

Comănescu despre vizita lui Băsescu la Moscova: "Nu data contează, ci agenda"

26 Noi 2008   •   00:00

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, miercuri, referitor la vizita la Moscova pe care preşedintele Traian Băsescu ar fi urmat să o facă în această toamnă, că "nu data este importantă, ci agenda".



"Ca să se realizeze o vizită la nivel atât de înalt este nevoie ca aceasta să fie cât mai bine pregătită, pentru obţinerea unor rezultate concrete şi la acest lucru se lucrează. Nu data este importantă, ci agenda şi din partea ambelor părţi există dorinţa realizării acestei întâlniri", a spus Comănescu.

De asemenea, întrebat în legătură cu relaţia cu Rusia, ministrul a spus că "schimbările de guvern care au loc în orice stat democratic pot aduce evoluţii noi şi anumite nuanţe în relaţiile bilaterale dintre state, dar linia generală şi fundamentul unei relaţii cu o altă ţară nu se schimbă de pe o zi pe alta".

"Între România şi Federaţia Rusă au existat şi există contacte", a spus el, precizând că principiul fundamental în baza căruia România şi-a propus să dezvolte această relaţie este pragmatismul.

"S-au deschis perspective noi după întâlnirea de la summitul NATO dintre Traian Băsescu şi Vladimir Putin şi dialogul continuă", a adăugat ministrul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Realitatea TV, că vizita sa în Rusia nu a mai avut loc în această toamnă "pentru că nu s-au îndeplinit toate condiţiile", menţionând însă că are o relaţie personală foarte bună cu Vladimir Putin.

"Relaţia cu Rusia am declarat tot timpul că vreau să o îmbunătăţesc, dar nu în orice condiţii", a spus Băsescu.

Întrebat de ce nu a ajuns în vizită la Moscova în această toamnă, Băsescu a răspuns: "Pentru că nu s-au îndeplinit toate condiţiile".

În luna aprilie, Vladimir Putin l-a invitat pe Traian Băsescu, cu ocazia participării la summit-ul NATO de la Bucureşti, să facă o vizită la Moscova.
Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu lumea