x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cosmin Selesi are show nocturn

Cosmin Selesi are show nocturn

de Claudia Daboveanu    |    10 Mar 2006   •   00:00
Cosmin Selesi are show nocturn
VEDETE
De luni pana vineri, el este "telefonistul" de la miezul noptii

De cateva zile, pe Senso TV, actorul Cosmin Selesi e insomniacul care prezinta doua ore emisiunea "Crazy Romanians din Codrii Cosminului". Un fel de "Midnight Caller", da’ mai mioritic, mai alert si cu invitati unu’ si-unu’. Pan’ la unu’, de la unspe noaptea. E un talk-show interactiv, cu multe telefoane in direct, cum Cosmin si-a dorit sa faca de mult: cu subiecte fierbinti la ordinea zilei (si-a noptii), ca de pilda femeile, barfele (mama, mama, ce alaturare!), penibilul, viciile, kitsch-ul. Asa ca daca te-apuca miezul noptii prin "Codrii Cosminului", n-ai cum sa zici ca te plictisesti. Piedone, George Pruteanu si Catrinel Sandu s-au numarat printre primii musafiri nocturni ai lui Cosmin in studioul de la Senso. O televiziune aleasa de el pe motive de cultura si tinuta.

BARFE, SMENURI… Cei mai multi dintre noi il stiu pe Cosmin de la matinalul "Trimineata" de la National TV, prezentat impreuna cu Adriana Titieni. "Chelu’ si creata" ne-au inviorat dimineata mai bine de un an, dupa care… ceva a inceput sa scartaie. Cosmin a auzit tot felul de barfe ieftine (chestie care-l scoate din sarite, mai ales daca in fata barfele-s dublate de un zambet larg, sugerand cele mai bune intentii). Bref, dupa ce a parasit postul tv din Complexul Politehnicii, a auzit ca unii dintre fostii lui sefi ar fi declarat, referindu-se la calitatea emisiunii de dimineata: "Acum in sfarsit avem matinal!". "M-a durut foarte tare. Adriana si cu mine chiar am pus suflet in acea emisiune din care am avut multe de invatat si nu ne-am batut joc de meseria asta. Acum, daca ma uit in urma, pot sa spun ca m-am prostituat. Am acceptat oferte (cum ar fi un rol dintr-o telenovela de care nu vreau sa-mi amintesc) de pe urma carora nu m-am ales nici cu experienta, ca actor, nici cu bani. Imi doresc sa mai fac film, dar eu aflu de cate-un casting dupa ce rolurile au fost date de mult. Ma-ntreb ce-ar trebui sa fac? Sa ma duc cu ei la bere ca sa aflu din timp ca se face un film?"… Pai, poate!

PREMII. Una peste alta, Cosmin a avut bafta sa joace numai in filme si piese de teatru premiate. Mai mult pe-afara... "Terminus Paradis", "Zapada mieilor", "Nici o intamplare" sau "Bucuresti - Wien, ora 8:15" sunt doar cateva dintre filmele ai caror regizori precum Lucian Pintilie, Calin Netzer, Cristi Mungiu si Catalin Mitulescu l-au vazut pe Cosmin in roluri importante. Sigur ca juriile festivalurilor nu l-au trecut cu vederea pe fostul student al Olgai Tudorache. In 2001 a obtinut Premiul de interpretare masculina la Festivalul CineMaIubit si in 2002 a fost premiat la Gala Tanarului Actor.

DE-AIA E-N PUBLICITATE…
Prin 2001, il descopeream pe Cosmin in postura de gazda a unei emisiuni pentru copii, la TVR. Habar n-aveam cine e, dar vedeam clar ca n-are nici o legatura cu tot ce misuna imprejurul lui, cu plete blonde si ochi dati peste cap, in semn de "mari vedete". Spontan si fara figuri. L-am intrebat ce cauta acolo si mi-a spus: "Pai, eu sunt actor!"… Stie ca-i mult mai bun decat multi care prezinta show-uri de divertisment tv. Motiv pentru care lucreaza in publicitate…

SELESI E BULGAR
Desi in momentul asta nu are nici un angajament si nici o promisiune de a face film, Cosmin joaca rolul unui bulgar intr-o piesa de teatru pe care o recomanda atat Marele Premiu pentru cea mai buna piesa, obtinut la Festivalul "Fringe" din Irlanda, cat si subsemnata: "The Sunshine Play", de Peca Stefan, in regia Anei Margineanu. Ceilalti doi colegi "de acoperis" din acest spectacol produs de Teatrul Luni de la Green Hours sunt Isabela Neamtu si Daniel Popa.
×
Subiecte în articol: cosmin