x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cosmina şi Dalia: Nu am luat locul nimănui la TVR 2

Cosmina şi Dalia: Nu am luat locul nimănui la TVR 2

de Anca Nicoleanu    |    05 Mar 2010   •   00:00
Cosmina şi Dalia: Nu am luat locul nimănui la TVR 2
● I-aţi luat locul Alinei Sorescu.

Cosmina Păsărin: Impropriu spus am luat locul. Am participat la un casting, am dat probe, am făcut simulări de emisiuni şi am fost alese. Locul, dacă nu mă înşel, era liber, deci nu am luat nimic din ce aparţinea altcuiva.

 

● Ce probe a trebuit să daţi?

Dalia Puşcă: Întreg procesul de selecţie a durat destul de mult şi a fost dificil. E firesc să fie aşa, fiindcă vorbim de Televiziunea Publică. Au fost trei etape peste care a trebuit să trecem. Au fost probe care trebuiau să ateste atuurile care ne recomandau ca prezentatoare. Am dat interviuri, am dat probe practice în care am simulat o emisiune, am luat lecţii de dicţie.

 

● Dalia, ai dat divertismentul pentru ştiri. Acum revii la divertisment. Cum ţi-a fost experienţa Realitatea TV?

Am prezentat Trupa DP2 şi apoi Neaţa. Apoi am vrut să prezint ştiri. În acelaşi timp îmi continuam şi studiile de actorie. Perioada de patru ani de la pupitrul ştirilor a însemnat pentru mine o etapă care m-a ajutat să înţeleg multe lucruri, mi-a dat mai multă încredere în mine, m-a făcut să tratez lucrurile cu mai mare seriozitate, deci nu a fost o pierdere de timp.

Divertismentul rămâne însă prima mea dragoste, aşa că iată-mă din nou în postura de prezentatoare a unui magazin muzical. Actoria şi ea are locul ei în sufletul meu. Iubesc teatrul şi fimul. Acum joc la Teatrul Nottara în piesa "Bătrânul" de Maxim Gorki.

 

● Cosmina, eşti recunoscută drept o nonconformistă. La "Vara ispitelor", mulţi te-au catalogat prea libertină. Ai mimat un act sexual cu Vlad Craioveanu într-un spot. Cât de cuminte vei fi la "Întâlnirea pe 2"?

Nonconformistă nu înseamnă şi libertină. Libertină nu sunt şi nu am fost niciodată. Spotul realizat alături de Vlad a făcut parte dintr-o campanie împotriva pornografiei din televiziuni. Spotul a obţinut locul 1 la Festivalul de Publicitate Adfel, "Grand Spoof 2009". "Întâlnire pe 2" este o emisiune de divertisment exact în concordanţă cu firea mea expansivă, spontană şi foarte dinamică.

Dacă a nu fi cuminte este sinonim cu a pune întrebări îndrăzneţe invitaţilor, a avea poftă de glume şi a prezenta o emisiune fresh, atunci cu siguranţă că nu voi fi cuminte.

 

● Ce nebunie ţi-ar mai plăcea să încerci la televizor?

Am trecut de faza în care micile nebunii mă încântau. Totuşi au trecut câţiva ani buni de la "Vara ispitelor" şi observ cu stupoare că unii încă mă mai privesc din perspectiva aceea. Între timp m-am maturizat, am avut proiecte importante în care m-am implicat şi despre care s-a vorbit destul de puţin, ceea ce m-a întristat. Am jucat în filme, seriale, am fost reporter, am fost fashion editor, fapte ce atestă o evoluţie profesională ok, cred eu.

 

● Două femei prezentând o emisiune, în direct. Nu vor ieşi scântei?

C.P.: Nu cred că va exista vreun motiv care să aprindă atât de mult atmosfera încât să iasă scântei. Fiecare are limitele ei şi ştie să păstreze un echilibru. Dacă însă vor ieşi scântei, acelea vor fi sub formă de artificii atunci când vom sărbători un an de la prima emisie.

×
Subiecte în articol: magazin