x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu Tilica in armata

Cu Tilica in armata

03 Feb 2005   •   00:00

VEDETE
Sapat la vita-de-vie, cules de sfecla si trageri cu pusca necalibrata

Toni Ionescu (alias Tilica sau sergentul Ferdinand Marlanu din "Trasniti in NATO") este exact asa cum ma asteptam: trasnit. Iar in armata a fost "trasnit la Jandarmerie".
ADRIANA PADURARU

Privirea inteligenta, specific militareasca a lui Ferdinand Marlanu
Debutul in televiziune al lui Toni Ionescu s-a petrecut prin 1993, la SOTI. Au urmat Amerom si Pro TV, in echipa lui Florin Calinescu. "El isi dorea creiere noi, limpezi. Nu a vrut sa-si faca o echipa de actori profesionisti, pentru ca astia aveau pretentii mai mari", spune Toni. Recunoaste insa ca alaturi de Calinescu a facut "scoala de actorie". Dupa despartirea de "Chestiunea Zilei", o parte a grupul a devenit "Stress" din Prima TV. Aici au facut "Tilica, steluta de cinema", "Pitici si tatici" si "Trasniti in NATO".

ARMATA. Cand l-am intrebat despre catanie, Toni a facut o figura greu de descris. "Aoleu, ce armata am facut!", i-a fost replica. Toata perioada a petrecut-o in Moldova. A stat atat de mult acolo, incat a prins si accentul. "Ma tot jucam, incercand sa-i imit pe moldoveni, iar la un moment dat n-am mai putut scapa de el", a spus acesta. Avand in vedere faptul ca a fost incorporat la Jandarmerie, va inchipuiti ca a participat la misiuni grele. "Am fost la sapat de vita-de-vie si porumb. Am fost la cules de sfecla, mazare si cartofi". A avut parte insa si de de misiuni de jandarmerie, care s-au lasat, in cele din urma, cu complicatii... din cauza de alcool. "Eram incorporat intr-o unitate militara din Iasi. Am plecat cu o echipa de politisti in patrulare. Unul dintre ei fusese sectorist in cartierul unde locuiam eu in Bucuresti. Din vorba in vorba, a aflat ca sunt din Capitala, si, in loc sa ne continuam misiunea, m-a dus pe la toate cunostintele lui din Iasi. Si cum e romanul primitor, pe la toti am «gustat» cate ceva. Ba o tuiculita, ba un vinisor, o sarmaluta, un cozonac. Ce avea omul prin casa. M-a adus saracul pe brate la sectie", isi aminteste Toni.

BETIE. Aceasta nu a fost singura betie de care a avut parte Tilica in armata. Cum majoritatea unitatilor militare prin care a trecut erau prin preajma unor podgorii, e lesne de inteles ca ispita era atat de mare, incat "racanii" nu se puteau abtine. Intr-o zi de instructie, comandantul plutonului i-a luat la alergat prin imprejurimi. Dar cum isi simpatiza subordonatii, a zis ca nu e prea bine sa-i chinuie. Si asa au ajuns in curtea unui gospodar, care, probabil in amintirea zilelor de armata, i-a cinstit pe soldati cu zece galeti cu vin. "Pentru a nu ne da de gol in fata comandantului unitatii, «seful» ne-a ordonat sa ne punem mastile de gaze pe fata. Eram «rupti», iar comandantul a fost tare multumit, crezand ca suntem obositi de atata alergat", ne-a declarat Toni.

ARMA BUCLUCASA. Sa nu va inchipuiti ca vedeta Prima TV nu a facut si armata "pe bune". Cea mai "trasnita" amintire pe care o are in legatura cu acest aspect este pusca pe care a primit-o la trageri. "Ne-au facut instructajul - cum trebuie sa ne «purtam» cu arma din dotare - si am plecat la poligon. Toate pustile erau in regula, numai a mea era necalibrata si nu nimeream niciodata tinta. Cei care trageau prost erau pedepsiti cu ture de alergare in jurul poligonului. Iar eu, timp de trei luni, am facut ocolul. Pana cand m-am saturat, am aruncat pusca si le-am strigat superiorilor mei: «Domnule, eu trag bine, arma trage prost». Pentru a ma verifica, sergentul mi-a dat pusca lui si asa si-au dat seama ca am dreptate", a adaugat "trasnitul" de la Prima.

"IMI PLACE PERSONAJUL TILICA"
Pentru Toni Ionescu, interpretarea rolului lui Tilica nu a fost o misiune dificila: "Imi place personajul. Nu mi-a fost greu sa-l joc, pentru ca am copilarit pe langa Spitalul 9. Mie si colegilor mei de joaca ne placea sa-i imitam pe bolnavii care se plimbau prin curtea institutiei. Asa ca de mic am intrat in pielea personajului". Cu toate astea, Toni spune ca a fost un copil cuminte. "Mama ma tinea la respect. Ma aseza in fata blocului pe un scaunel, iar eu trebuia sa stau toata ziua pe el. Copiii se jucau in jurul meu si eu ma uitam la ei. Dar tot prindeam un moment de neatentie al mamei si mai «evadam»", a adaugat componentul grupului "Stress".

×
Subiecte în articol: armata toni