x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cupa Davis / Adrian Marcu: 30% şanse să trecem de Franţa

Cupa Davis / Adrian Marcu: 30% şanse să trecem de Franţa

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Ian 2008   •   00:00
Cupa Davis /  Adrian Marcu: 30% şanse să trecem de Franţa

9:55  • Doar 30% şanse are România, în opinia antrenorului Adrian Marcu, să câştige meciul din Cupa Davis contra Franţei, care va avea loc în perioada 8-10 februarie, la Sibiu.

Doar 30% şanse are România, în opinia antrenorului Adrian Marcu, să câştige meciul din Cupa Davis contra Franţei, care va avea loc în perioada 8-10 februarie, la Sibiu.

SPERANŢE. Pentru Marcu, meciul cu Franţa pare a fi o piatră de moară, dar şi o şansă pentru ca România să demonstreze că face cu adevărat parte din elita tenisului de câmp la nivel mondial: "Este clar că Franţa este favorită, pentru că are 12 jucători în primii 100 în clasamentul ATP, dar Cupa Davis este o competiţie în care sunt posibile surprizele. În plus, vin şi după meciuri foarte bune la Australian Open. Noi suntem aici pentru a încerca să jucăm cât mai bine şi sperăm să producem o surpriză". Perechea Horia Tecău/ Florin Mergea, care va reprezenta România în meciul de dublu, a sosit luni la Sibiu, iar de la ora 17:00 a susţinut primul antrenament în Sala Transilvania. "Arena arată foarte bine, este cochetă. Suprafaţa este una pe care se joacă şi în turneele ATP, dar trebuie să ne obişnuim cu ea", a spus Tecău. În privinţa şanselor României, cei doi afişează un optimism rezervat. "Şanse avem, pentru că altfel nu am mai juca. Sigur, francezii sunt favoriţi în toate cele cinci partide, însă avem şi noi şansa noastră. Poate noi la dublu avem şanse mai mari, pentru că am învins perechea Michael Llodra/Arnaud Clement anul trecut, însă şi ei vin cu dorinţa de revanşă", a fost de părere Tecău. Victor Hănescu, este aşteptat să sosească în cursul serii la Sibiu, în timp ce Andrei Pavel va veni miercuri. De partea cealaltă, delegaţia Franţei va sosi la Sibiu la începutul săptămânii viitoare, o parte luni, iar cealaltă marţi.

INTERES. Tragerea la sorţi a meciurilor pentru meciul de Cupă Davis dintre România şi Franţa va avea loc pe 7 februarie, la ora 13:00, la sala Thalia. Potrivit directorului de marketing al Federaţiei Române de Tenis, Cosmin Hodoş, biletele pentru meci se vor pune în vânzare începând de vineri. "Încă aşteptăm să vedem câte bilete ne solicită Franţa şi ITF (federaţia internaţională-n.r.), dar aproximativ o cincime din numărul total al locurilor va fi pusă în vânzare la Sibiu", spus Hodoş. Acesta a adăugat că federaţia intenţionază să stabilească un număr de maxim trei bilete pe care le poate cumpăra o singură persoană, pentru a evita specula. "Încă nu ştim exact dacă aşa va fi, dar căutăm o soluţie pentru a evita ca o persoană să cumpere multe bilete pe care apoi să le vândă la suprapreţ. Probabil le vom da pe bază de buletin", a explicat oficialul FRT. Echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Franţa, de la Sibiu, este formată din Andrei Pavel şi Victor Hănescu, care vor juca în meciurile de simplu, şi de perechea Florin Mergea/Horia Tecău, care va disputa partida de dublu.

×
Subiecte în articol: magazin franta cupa davis