x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dacă Elisabeta renunţă la tron, Australia devine republică

Dacă Elisabeta renunţă la tron, Australia devine republică

de Corina Andriuta    |    28 Ian 2008   •   00:00
Dacă Elisabeta renunţă la tron, Australia devine republică

10:47 • Conservatorul Malcolm Turnbull a declarat, luni, că Australia va deveni republică numai în cazul în care regina Angliei, Elisabeta a II-a, va renunţa la tron, informează agenţia lenta.ru. Turnbull a menţionat că populaţia Australiei are o imagine clară despre cum ar trebui să fie o republică.


Conservatorul Malcolm Turnbull a declarat, luni, că Australia va deveni republică numai în cazul în care regina Angliei, Elisabeta a II-a, va renunţa la tron, informează agenţia lenta.ru. Turnbull a menţionat că populaţia Australiei are o imagine clară despre cum ar trebui să fie o republică.

 

 

DORINŢĂ. Australienii pot fi îndemnaţi să ia această decizie numai dacă moare Regina sau dacă ea renunţă la tron. Timp de şapte ani, pănă în 2000, Malcolm Turnbull a condus mişcarea republicană. În 1999 el a reuşit să realizeze referendumul, în urma căruia cetăţenii Australiei trebuiau să decidă dacă regina Angliei va rămâne şeful statului. Pentru introducerea formei de conducere republicană au votat la referendum numai 43,13% australieni. Regina Marii Britanii, formal, este şefa statului în pofida faptului că Australia nu mai este dependentă faţă de Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: magazin