x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dan Negru, între Plasă şi Blonde

Dan Negru, între Plasă şi Blonde

de Catalina Iancu    |    01 Oct 2010   •   00:00
Dan Negru, între Plasă şi Blonde
• Te afli la al 7-lea sezon din „Te pui cu blonde­le?" şi la al doilea cu „Plasă de stele". Care te solici­tă mai mult?

Îmi place să fac televiziune, nu mă oboseş­te, deci mi-e greu să-ţi spun că mă solicită un format mai mult decât altul. Am schimbat multe show-uri de-a lungul anilor, de la „Academia Vedetelor" la „Ziua Judecăţii", de la „Ciao Darwin" la „Jocuri la Saint Tropez", dar pe nici unul nu l-am făcut din obligaţie. Dacă în vreun sezon nu voi găsi formatul tv care să-mi placă, prefer să nu mai fac televiziune. E un job pe care nu-l poţi face din obligaţie.


• Cum explici faptul că „Te pui cu blondele?" a ajuns până la al 7-lea sezon, când emisiunile, mai ales cele de cultură generală, nu rezistă foarte mult în grilele tv româneşti?

Cred că sunt multe producţii de divertisment care eşuează tocmai din cauza faptului că cei care le pun în practică o fac cu obligaţia omului care vine la serviciu. Observaţia asta mi-a spus-o un consultant al unei case de producţii tv olandeze acum câţiva ani. Televiziunile româneşti au pe platourile de filmare mai mulţi funcţionari decât creatori. Asta se vede „pe sticlă".


• A mai evoluat lumea de la „Ciao Darwin" până la blon­dele lui Negru sau, dimpotrivă, a scăzut nivelul de cultură?

Am simţit mereu nevoia de evoluţie în televiziune, „Ciao Darwin" a fost un boom al perioadei, dar acum nu m-aş mai întoarce la un aşa format, după cum n-aş mai pu­­ne vedete să cotrobăie prin acvarii cum făceam cu zece ani în ur­mă la „Academia Vedetelor". Există o vârstă a formatelor şi, da­că nu ţii pasul cu asta, piaţa te exclude. Unele emisii au apă­rut prea devreme în România, altele prea târziu. E foar­te important ca moderatorul să găsească secretul de a actualiza un show. El poate „arde" un format sau îl poate în­­tre­ţine, după cum simte că evoluează pu­blicul de televi­zi­une.


• Postările de pe blogul tău nu seamănă deloc cu ceea ce faci în televiziune. Cum se explică?

Blogul (dannegru.com) e pentru un număr limitat de oameni, care au din start acces la anumite informaţii, pe când în televiziune trebuie să mă pliez pe publicul larg. Cunosc moderatori, producători tv care n-au reuşit să facă dife­renţa, unii îi considerau pe telespectatori prea inteligenţi, alţii prea proşti. Doar echilibrul poate aduce reţeta succesului în divertismentul tv.


• Faci emisiuni tv şi la Chişinău. Cum se des­cur­că un timişorean dincolo de Prut?

Prezint două produc­ţii grandioase în Moldova, una, „Deal or not deal", un format de mare succes pe piaţa mondială de televiziune şi emisiunea „Pas în faţă". Mă bucură schimbul de experienţă, am întâlnit acolo producători tv de la care am în­vă­ţat multe, oameni pasionaţi de televiziune al căror sa­la­riu e departe de cel al multora din televiziunile româ­neşti. Poate vom face nişte echipe mixte, româno-moldo­ve­neşti, cu care să cucerim şi piaţa românească de produc­ţie tv, deocamdată anchilozată. Dar ăsta e deja un alt pro­iect.

×
Subiecte în articol: vedete