x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De la Londra la Beijing în două zile, cu Orient Express

De la Londra la Beijing în două zile, cu Orient Express

de Sînziana Stancu    |    09 Mar 2010   •   00:00
De la Londra la Beijing în două zile, cu Orient Express
0-115714-farmeculdinorientexpress.jpgChinezii curtează Occidentul cu un proiect pe cât de ambiţios, pe atât de fermecător. În următorul deceniu, ei şi-au propus să lege pe şine Londra de Beijing, cu un Orient Express de tip nou şi cosmopolit ca şi "înaintaşul" lui.

Viitorul Orient Express va merge cu 200 de kilometri pe oră. Linia ferată va lega Londra de Beijing trecând prin Paris, Berlin, Varşovia, Kiev, Sankt Petersburg, Moscova, Astana şi Kabarovsk, în două zile. Alte două linii complementare vor duce călătorii şi în Turkmenistan, Iran, India, Vietnam, Thailanda, Cambodgia, Malaysia sau Singapore, scrie Daily Mail. Chinezii au în proiect să construiască trei rute pentru viitorul tren de lux, în următorii 10 ani. Deja China este operatorul celui mai rapid tren din lume, care atinge o viteză de 250 de kilometri pe oră şi face legătura între regiunile Wuhan şi Guangzhu.

Consultantul feroviar Wang Mengshu a ţinut să precizeze că ideea construirii unei linii feroviare Orient Express între Londra şi Beijing nu a fost exclusiv a Chinei, ci a fost sugerată şi este susţinută de celelalte ţări cuprinse în proiect, care nu pot aplica în exclusivitate planul, deoarece nu dispun nici de experienţa, nici de tehnologia chinezilor în astfel de construcţii.

×
Subiecte în articol: magazin