x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Decizii UE: Mai puţină religie în şcolile comunitare

Decizii UE: Mai puţină religie în şcolile comunitare

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Ian 2008   •   00:00
Decizii UE: Mai puţină religie în şcolile comunitare

09:49 • Consiliul superior al “şcolilor europene” - pentru copiii ai căror părinţi lucrează în instituţiile comunitare - se întruneşte în zilele de 22 şi 23 ianuarie pentru a lua în dezbatere reformarea predării religiei în aceste instituţii de învăţământ, relatează, marţi, cotidianul Wiener Zeitung.

Consiliul superior al “şcolilor europene” - pentru copiii ai căror părinţi lucrează în instituţiile comunitare - se întruneşte în zilele de 22 şi 23 ianuarie pentru a lua în dezbatere reformarea predării religiei în aceste instituţii de învăţământ, relatează, marţi, cotidianul Wiener Zeitung.

 

Astfel, se intenţionează ca cel târziu din anul al 3-lea al treptei secundare religia să fie predată într-o “limbă de circulaţie” (adică, pentru mulţi dintre copii, într-o limbă străină lor), în cadrul materiei denumite “Etică, religie şi educaţie civică”. În prezent există 13 astfel de şcoli pe lângă marile instituţii europene. În curând va apărea cea de-a 14-a, după ce la Bruxelles se va înfiinţa a patra şcoală europeană din acest oraş

×
Subiecte în articol: magazin