x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Decodificarea dezastrului

Decodificarea dezastrului

03 Aug 2007   •   00:00

Incendii de proporţii, erori tehnice uriaşe, explozii şi dezastre naturale - aceste incidente zguduie şi fascinează in egală măsură populaţia intregului glob.

Incendii de proporţii, erori tehnice uriaşe, explozii şi dezastre naturale - aceste incidente zguduie şi fascinează in egală măsură populaţia intregului glob. Prima noastră grijă se indreaptă spre victime, dar in final dorim să primim răspunsuri la intrebările noastre. Ce nu a mers bine? De ce n-am prevăzut ce avea să se intămple şi cum am putea impiedica repetarea unui asemenea incident? Discovery Channel trece dincolo de titlurile cu litere mari care descriu tragedii din viaţa reală, pentru a prezenta experienţa umană şi a investiga cauzele acestor evenimente traumatizante, studiind şi modul in care ştiinţa incearcă să evite repetarea unor asemenea tragedii.

EPISOADE. De la feriboturi uriaşe ce transportă pe ocean sute de pasageri, pănă la mici ambarcaţiuni turistice ce transportă doar căteva zeci de persoane, siguranţa ar trebui să fie elementul cel mai important pe apă - insă in ultimul deceniu, mii de persoane şi-au pierdut viaţa in dezastre maritime de proporţii. Imaginaţi-vă cum ar fi să vă conduceţi ma-şina pe un pod care dispare brusc. In fiecare zi, in Statele Unite, şoferii se deplasează pe poduri ce imbătrănesc, neglijate şi uneori ajunse in pragul prăbuşirii. In 2003, un ucigaş tăcut, invizibil, a ucis 5.000 de persoane la Paris; povestea se repetase cu opt ani inainte in Chicago, unde peste 700 de persoane şi-au pierdut viaţa. Deraierea unui tren in Maryland, SUA, şi o coliziune in Londra se soldează cu mai multe victime omeneşti. Oare lucrările de intreţinere a căilor ferate reuşesc să ţină pasul cu epoca noastră - sau industria se indreaptă in mare viteză spre dezastru?

×
Subiecte în articol: documentar