x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dezastru ecologic in Marea Neagră

Dezastru ecologic in Marea Neagră

de Corina Andriuta    |    20 Noi 2007   •   00:00
Dezastru ecologic in Marea Neagră

Sulful transportat de două nave care s-au scufundat săptămăna trecută in Marea Neagră din cauza unei furtuni puternice a inceput să se scurgă in apele deja poluate cu petrol, a anunţat, luni, Ministerul ucrainean al Mediului, citat de gazeta.ru. Datorită timpul extrem de nefavorabil, echipele de salvare au reuşit să recupereze corpurile a doar patru persoane.

Sulful transportat de două nave care s-au scufundat săptămăna trecută in Marea Neagră din cauza unei furtuni puternice a inceput să se scurgă in apele deja poluate cu petrol, a anunţat, luni, Ministerul ucrainean al Mediului, citat de gazeta.ru.Datorită timpul extrem de nefavorabil, echipele de salvare au reuşit să recupereze corpurile a doar patru persoane.

DEZASTRU. Patru nave s-au scufundat in strămtoarea Kerci situată in nordul Mării Negre din cauza uneia dintre cele mai puternice furtuni inregistrate in ultimii 100 de ani. Printre acestea se numără şi un vas petrolier rus de la bordul căruia s-au deversat sute de tone de petrol, provocănd un dezastru ecologic intr-o zonă cu un ecosistem deja delicat. Zeci de mii de păsări au murit, in special in partea rusă a strămtorii. Ecologiştii au avertizat că poluarea a condus şi la moartea mai multor exemplare de delfin din Marea Neagră. Alte două nave ruse transportau mii de tone de sulf."In urma evaluării navei Kovel de către scafandri, s-a constatat că aceasta are o gaură in partea laterală şi sulfurul se scurge in apa mării", a anunţat ministerul ucrainean intr-un comunicat.Documentul dezvăluie, de asemenea, că anchetatorii ruşi au descoperit acelaşi lucru la bordul navei Nahicevan, scufundată in apele ruseşti.

AVERTIZARE. Agenţia ucraineană de meterologie a avertizat, luni, in privinţa unor posibile furtuni in jurul Peninsulei Crimeea insoţite de rafale de vănt de pănă la 110 kilometri pe oră, de o intensitate similară celor de săptămăna trecută. Un grup de experţi de mediu comunitari a sosit, luni, la Kiev. Aceştia se vor deplasa in strămtoarea Kerci pentru a evalua impactul furtunilor şi a oferi consultanţă echipelor de intervenţie, a declarat un oficial UE. Oficialii de la Moscova şi Kiev au fost implicaţi in ultimele zile intr-o serie de schimburi de replici privind plata unor compensaţii reciproce pentru pagubele produse de navele care circulau sub pavilion rus şi ucrainean. In jurul orei 11.00, in strămtoarea Kerci, văntul atingea viteze de 12-15 metri/secundăiar valurile ating inălţimi de 3-4 metri. Astfel, condiţiile meteo au dus la sistarea scufundărilor in zona epavelor. Ministerul rus al transporturilor estimează că situaţia vaselor scufundate pe 11 noiembrie rămăne neschimbată. De asemenea, nici echipele care caută corpurile marinarilor dispăruţi in tragedie nu şi-au putut relua operaţiunile de recuperare, pănă astăzi doar patru cadavre fiind recuperate din Marea Neagră.

×
Subiecte în articol: magazin