x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dido: "Muzica este in mine"

Dido: "Muzica este in mine"

25 Noi 2004   •   00:00

INTERVIU
Celebra cantareata britanica este la fel de surprinzatoare precum piesele pe care le interpreteaza. De altfel, cantecele ii reflecta mai tot timpul starile sufletesti.
ROXANA I. ANCUTA

Click pentru a mari imaginea
Dido Florian Cloud de Bounevialle Armstrong, pe numele sau intreg, se considera o persoana incredibil de fericita, optimista, relaxata, dar cu trairi foarte profunde. In ragazul pe care si l-a acordat din timpul turneului muzical, Dido a raspuns, in exclusivitate, intrebarilor Jurnalului National.

Jurnalul National: Fratele tau Rollo este un cunoscut producator muzical. Ce influenta a avut el asupra carierei tale muzicale?
Contributia lui este enorma. A fost si este alaturi de mine. Pot spune ca e un model pentru viata mea... Ne certam, ne impacam, cream impreuna... este cu adevarat extraordinar. Sper sa lucram impreuna mereu. Cred ca el a fost cel care m-a ajutat sa ma maturizez - intr-o mare masura - , iar eu, la randul meu, l-am ajutat sa-si atinga telurile. Este o relatie cu adevarat speciala.

Stiu ca, in momentul in care te-ai decis sa urmezi o cariera muzicala, au existat persoane care s-au impotrivit hotararii tale. De ce au avut aceasta atitudine?
Nu pot spune ca au fost atat de inversunate, insa cred ca a fost vorba despre "teama de necunoscut". Nu stiau exact ce ma va astepta si, evident, isi faceau griji pentru mine. Acum sunt fericite ca am ales aceasta cale si sunt mandre de ce am realizat!!

Cine erai si ce faceai inainte de a deveni atat de faimoasa?
Eram la fel ca tine, lucram la o editura. La un moment dat, am incercat sa inregistrez cateva casete demo si ... restul este istorie.

Dido este chiar numele tau real?
Ah, numele meu complet este Dido Florian Cloud de Bounevialle Armstrong.

Ai colaborat cu Faithless si Eminem. Cine ti-a lasat o impresie mai buna?
Amandoua experientele au fost reusite, insa diferite. Oricum, atat Faithless, cat si Eminem sunt talentati si au rezultate excelente.

Cum a fost copilaria ta?
Fabuloasa! Ciudata, dar fabuloasa. Si creativa! Am fost orientata catre valorile familiale si...nu aveam acces la programele de televiziune.

Cine e, in opinia ta, cea mai buna cantareata din lume?
Joni Mitchell si...ar mai fi multi altii de mentionat.

Ce planuri ai pentru perioada imediat urmatoare?
Mai multe turnee. Imi doresc sa ajung in special la fanii mei din Australia si din Noua Zeelanda care intotdeauna m-au facut sa ma simt atat de bine, dupa care ma gandesc la vacanta de iarna. Vreau sa-mi petrec cateva zile bune la schi si sa-mi reincarc bateriile pentru 2005.

Apropo de vacanta, unde ai fost vara trecuta? Cum te-ai distrat?
A fost un amestesc de locuri fierbinti, ca de exemplu Spania si locuri reci, cum ar fi Canada.

Care crezi ca este legatura intre muzica si personalitatea ta?
Ma leaga totul de muzica. Muzica sunt eu, si ea este in mine.

Care consideri ca sunt valorile reale din viata ta?
Familia, prietenia adevarata, fericirea si tot ceea ce fac eu pentru ca oamenii sa se bucure. Imi doresc sa fiu din ce in ce mai buna.

Vei face o surpriza placuta publicului roman concertand, la un moment dat, si aici, in tara noastra?
As putea sa cant oriunde in lume, daca managerul si agentii mei mi-ar cere. Totul se reduce la sincronizare, si daca reusim sa fim prezenti acolo unde promitem fara ca asta sa ne solicite ingrozitor de mult si fara sa pierdem bani, atunci este extraordinar. Suntem ca o armata de oameni, mereu pe drumuri, dar show-urile noastre sunt fantastice, si asta numai datorita muncii in echipa.

Ce stii despre Romania?
Se spune ca este o tara frumoasa si, de asemenea, care se dezvolta continuu. Este genul de loc pe care mi-ar placea sa-l vizitez.

Spune-ne ceva despre prietenia adevarata.
Prietenii adevarati sunt totul pentru mine. Din acest punct de vedere pot spune ca sunt norocoasa. Ii apreciez si tin la ei, mai presus de orice.

Ce faci in timpul liber?
Incerc sa urmaresc toate meciurile lui Arsenal si sa aflu tot ce se poate despre aceasta echipa de fotbal.

Ce nu faci niciodata?
Niciodata nu reusesc sa fac rost de timp suficient.

Ce mesaj ai dori sa le transmiti romanilor?
Va multumesc pentru ca ma sprijiniti si voi si pentru ca-mi ascultati muzica. Sper sa ne intalnim odata, la finalul turneului meu, intr-un spectacol dedicat doar voua.

Fisa biografica
Dido s-a nascut pe 25 decembrie 1971, la Londra. Numele ei mai putin obisnuit a fost inspirat dupa acela al unei regine de trib africane. In copilarie, Dido si-a gasit refugiul in muzica, la fel ca si fratele ei. Insa muzica a fascinat-o cu adevarat, abia dupa ce a auzit-o cantand, la 16 ani, pe solista de jazz Ella Fitzgerald. In ciuda faptului ca, la inceput, Rollo (fratele lui Dido) a descurajat-o, nefiind impresionat de calitatile vocale ale surorii lui, Dido a mers mai departe si nu a renuntat la muzica. Acum, este unul dintre artistii de succes ai lumii.

"Life for rent", ultimul album
Click pentru a mari imaginea
"Life for a rent" este cel mai recent album semnat Dido, care s-a vandut anul trecut, in peste 250.000 de exemplare, la numai cinci zile dupa ce fusese lansat in Anglia.

Cu piesa "White Flag" a reusit astfel sa detroneze grupul Oasis si sa sparga recordul in Marea Britanie pentru cel mai bine vandut album. "Life for rent" este un album pe care Dido, castigatoarea mai multor discuri de platina, l-a conceput anul trecut, intr-o perioada dificila a vietii ei: tatal, operat, a fost la un pas de moarte, iar relatia cu fostul iubit tocmai se terminase.

"Atat titlul albumului, cat si piesele incluse pe el reprezinta starea mea sufleteasca din prezent si ceea ce-mi doresc pe viitor. Nu-mi este teama de schimbari ori sa traiesc viata la maximum. Sunt fericita si nu-mi pasa daca mor maine."
×
Subiecte în articol: muzica dido