x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Sfarsit neasteptat

Documentar - Sfarsit neasteptat

de Raluca Grintescu    |    22 Sep 2006   •   00:00
Documentar - Sfarsit neasteptat

Clipe de cosmar la National Geographic Channel

Clipe de cosmar la National Geographic Channel

Un Boeing 747 al companiei aeriene israeliene El-AL decoleaza de pe Aeroportul Schipol din Amsterdam la 4 octombrie 1992. Pe cand urca abrupt deasupra unuia din cele mai populate orase europene, cele doua motoare enorme de pe aripa dreapta se desprind si cad la sol. Dupa opt minute de eforturi de revenire pe aeroport, avionul se prabuseste intr-un bloc de apartamente aglomerat. In mod miraculos, doar 43 de oameni sunt ucisi. A fost un atac terorist, o defectiune mecanica sau un accident? Cu ajutorul simularilor pe computer, documentarul "Prabusire in Amsterdam" va dezvalui la 24 septembrie, ora 22:00, ce a doborat, in realitate, zborul 1862 al companiei El-AL.

PRABUSIRE. Un alt eveniment cu final neasteptat a avut loc in Kansas City la 17 iulie 1981: peste 1.500 de oameni se distrau in holul noului hotel Hyatt. In doar cateva clipe insa aceasta capodopera arhitecturala devine scena celui mai devastator esec de constructie, curmand vietile a 114 oameni si ranind alti 186. Majoritatea participantilor la petrecere se afla la parterul salii, dar multi altii dansau pe pasarelele suspendate la nivelul etajelor doi, trei si patru. Nu pierdeti episodul "Dans cu final neasteptat", care va fi difuzat tot la 24 septembrie, ora 23:00.

INFO
CATACLISME: VULCANI. Eruptiile vulcanice sunt semnale violente ale faptului ca planeta noastra este foarte vie. Forta lor distructiva, la fel de veche ca si lumea insasi, impune respect si totodata teama. National Geographic Channel ne propune sa vizionam si sa exploram cateva dintre cele mai semnificative eruptii ale timpurilor noastre (evenimente care pe unii ii fascineaza, pe altii ii lasa indurerati). Documentarul va fi difuzat la 22 septembrie, ora 23:00. (Raluca Grintescu)

DOCUMENTARE INEDITE. De luni pana joi, de la ora 18:00, TVR Cultural va difuza o serie de documentare inedite. Primul, "Craniul iatmul", vorbeste despre importanta craniului la populatia iatmul. Acesti locuitori din Papua-Noua Guinee, considera capul drept detinatorul intregii substante a fiintei. "Traditia podoabelor din pene", cel de-al doilea film documentar, ne spune despre prima parura din pene a tribului Kayapo. "Viela mongola" este cel de-al treilea documentar. Acesta va va dezvalui din tainele instrumentului aparut pe malurile fluviului Onon, al doilea ca marime din Mongolia. "Mestesugul tesutului la dogoni", cel de-al patrulea episod al seriei documentare, va fi difuzat de TVR Cultural luni, 25 septembrie. In cultura dogonilor din Mali, tesutul este un element cosmogonic fundamental. (Cristina Ologeanu)
×