x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi călugări de la Muntele Athos refuză să fie audiaţi în cadrul unei anchete imobiliare

Doi călugări de la Muntele Athos refuză să fie audiaţi în cadrul unei anchete imobiliare

24 Noi 2008   •   00:00

Doi călugări ortodocşi responsabili de o mânăstire din Muntele Athos implicată într-un scandal imobiliar cu statul grec au refuzat să fie audiaţi de comisia parlamentară care anchetează acest caz, relatează AFP.



Stareţul Ephraim şi preotul Arsenios s-au limitat la trimiterea unor declaraţii scrise, refuzând să fie audiaţi. "Atitudinea celor doi martori care nu respectă Parlamentul este inacceptabilă", a reacţionat Comisia parlamentară.

Ephraim, stareţul Mânăstirii Vatopedi - una dintre cele 20 de mânăstiri din republica monastică semiautonomă Muntele Athos -, a explicat că "nu doreşte să fie tratat ca un suspect".

Cei doi clerici sunt suspectaţi că au abuzat de influenţa în mediile politice şi judiciare din Grecia pentru a obţine în proprietatea mânăstirii terenuri şi proprietăţi publice de mare valoare, inclusiv unele care au fost vândute ulterior.

Scandalul a izbucnit în septembrie şi a condus deja la demisiile a doi miniştri, Theodore Roussopoulos şi Georges Voulgarakis.

Mănăstirea Vatopedi a anunţat că va contesta la Consiliul de Stat decizia de suspendare a tranzacţiilor suspecte.

Călugării sunt suspectaţi că au obţinut o clădire în satul olimpic şi terenuri turistice în schimbul a 8.000 de hectare de pădure în jurul unui lac din nordul Greciei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea