x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doi pe o bancă

Doi pe o bancă

de Adriana V. Paduraru    |    Adriana Vaduva    |    26 Iul 2008   •   00:00
Doi pe o bancă

Bulevardul Reformei din Ciudad de Mexico este gazda unei expoziţii de sculptură mai puţin obişnuite. Sub genericul "Dialoguri pe bănci" (Dialogo de Bancas), un grup de artişti mexicani au transformat 71 de bănci în adevărate opere de artă.

Bulevardul Reformei din Ciudad de Mexico este gazda unei expoziţii de sculptură mai puţin obişnuite. Sub genericul "Dialoguri pe bănci" (Dialogo de Bancas), un grup de artişti mexicani au transformat 71 de bănci în adevărate opere de artă. Realizate în principal din bronz şi oţel, băncile au devenit imediat principala atracţie a capitalei Mexicului atît pentru locuitorii oraşului, cît mai ales pentru turişti

 
VISE PLĂCUTE!: Paznicii unei rachete nucleare au aţipit
Membrii unui echipaj al Forţelor Aeriene americane au adormit în timp ce aveau în grijă codurile de lansare a unei rachete nucleare, informează Agerpres. Siesta inoportună a celor trei membri ai echipajului care primiseră în grijă codurile de lansare s-a produs la 12 iulie în baza americană de la Minot din statul american Dakota de Nord. Deşi nu au fost compromise materiale secrete de apărare, cei trei vor fi sancţionaţi. "Este vorba despre o problemă de procedură. Dar, cînd manipulezi arme nucleare, toate aceste proceduri sînt etape în procesul de asigurare a securităţii", a precizat locotenent-colonelul Mike Paoli, purtătorul de cuvînt al Forţelor Aeriene.

 
ARTĂ: Mona Lisa de pe peluză
O englezoaică obsedată de artă a vrut neapărat ca peluza din faţa casei să o ilustreze pe Mona Lisa lui Da Vinci, informează Ananova. Aşa că Tania Ledger din Croydon l-a angajat pe Chris Naylor, un expert în arta 3D. Acesta, în numai două zile, i-a îndeplinit dorinţa. Chiar dacă opera nu va rezista foarte mult, pentru că iarba va creşte în cîteva săptămîni, proprietara grădinii este foarte încîntată. "E ca şi cum te-ai tunde. Dacă nu-ţi mai place, laşi părul să crească şi încerci ceva nou", a declarat femeia de 48 de ani.

 
TRIBUNAL: Are dreptul să-şi schimbe numele
O fetiţă din Noua Zeelandă a obţinut dreptul de a-şi schimba numele pe care îl considera un handicap social. Micuţa de 9 ani a fost botezată de părinţi "Talula care face Hula din Hawaii", însă prefera să-şi spună doar K, pentru a nu fi ţinta ironiilor colegilor şi prietenilor, informează site-ul Ananova. "Membrii tribunalului sînt profund îngrijoraţi de lipsa de judecată a unor părinţi atunci cînd aleg numele pentru copii", a declarat judecătorul Rob Murfitt. Acesta nu este singurul exemplu de nume penibil pe care neozeelandezii le pun propriilor progenituri: Staţia de autobuz numărul 16, Chardonnay şi violenţă la miezul nopţii, Fructul Sexului, Yeah Detroit, Armăsarul sau Frumoasa Cenuşăreasa. Din fericire, unele dintre aceste nume au fost interzise.
 

BIZARERIE: Porc-maimuţă, născut în China
Locuitorii unui sat din China sînt în stare de şoc: scroafa unui localnic a dat naştere unui purcel care seamănă cu o maimuţă, informează Agerpres. Sute de curioşi s-au îngrămădit la casa lui Feng Changlin din Fengzhang, pentru a vedea ciudăţenia. "Este hidos. Nu va dori nimeni să-l cumpere. Te sperii şi numai cînd te uiţi la el", a declarat proprietarul purcelului, citat de Ananova. Acesta a precizat că animalul seamănă foarte mult cu o maimuţă, avînd două buze subţiri, nas în loc de rît şi doi ochi mari şi rotunzi, în timp ce picioarele din spate sînt mai lungi decît cele din faţă, făcîndu-l să sară în loc să meargă. "Dumnezeule, e înfricoşător. Nu am ştiut ce e. Am fost îngrozită. Fiului nostru îi place însă să se joace cu el, ceea ce ne-a determinat să-l păstrăm", a declarat soţia fermierului. Localnicii abia aşteaptă să vadă cum va arăta porcul la maturitate,  în cazul în care va supravieţui.
 

RECORD: Cea mai vîrstnică baschetbalistă
Nancy Lierberman, o fostă jucătoare de baschet în vîrstă de 50 de ani, va reveni în activitate în campionatul feminin WNBA, devenind astfel cea mai vîrstnică jucătoare de baschet din istorie, informează Agerpres. Echipa Detroit Shock a angajat-o pe Lieberman pentru un contract pe şapte zile, cu scopul de a-şi întări efectivul decimat de sancţiunile pronunţate de Ligă. Nancy Lieberman, care a participat de două ori la Jocurile Olimpice, va doborî propriul record de vîrstă, ea fiind considerată deja cea mai vîrstnică jucătoare din WNBA pe cînd avea 39 de ani şi activa pentru Phoenix în 1997.

×
Subiecte în articol: magazin