x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Drama unui şoarece: găsit mort, într-o pungă de pufuleţi

Drama unui şoarece: găsit mort, într-o pungă de pufuleţi

de Cristian Ionescu    |    18 Mar 2011   •   15:10
Drama unui şoarece: găsit mort, într-o pungă de pufuleţi

Dramă şoricească în Vrancea.

Nu mică i-a fost mirarea lui Nelu Amărioarei, din Panciu, judeţul Vrancea, atunci când a ajuns acasă cu o pungă de pufuleti, cumpărată de la o unitate alimentară din oraş, pentru fiica sa. Mirarea bărbatului a atins cote apoteotice, atunci când, în pungă, pe lângă mămăliga expandată, a descoperit cu stupoare un membru decedat, al familiei Rodentia, mai pe româneşte un şoricel drăguţ, mort, umflat cu pufuleţi. Nu putem decât să deplângem soarta bietului animal şi să presupunemdrept cauză a morţii îndoparea cu pufuleţi până la sufocare, având în vedere şi procedeul de etanşeizare a pungii. Pe lângă aspectul morbid al situaţiei, confirmarea faptului că pufuleţii te umflă-n burtă şi ironia autorului, prezenţa lui Ronţăilă în punga de pufuleţi e de-a dreptul înfiorătoare. Nu că ne-am fi obişnuit deja cu tot felul de prezenţe ale regnului animal şi nu numai, în cam toate produsele de larg consum din România. Revenind la oripilarea lui Nelu, acesta s-a dus (glonţ, săgeată sau orice denumire care ar sugera o acţiune fulgerătoare) la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea, având în posesie punga blestemată. De menţionat că, pe lângă cadavrul soarecelui, în punga cu pufuleţi se puteau observa şi excrementele acestuia, dovadă care atestă festinul gastronomic al rozato/arei/rului. Ca urmare, Protecţia Consumatorilor a organizat o echipă, care a demarat o anchetă, având ca probă punga incriminatoare. Am sunat şi noi la OPC Vrancea. Iată răspunsul oficial.

Autorităţile reacţionează prompt

“S-a format o echipă operativă, care a mers la agentul economic, un supermarket din judeţul Vrancea. În momentul controlului nu s-au sesizat nereguli, atât spaţiile de depozitare cât şi cele destinate vânzarii nu prezentau probleme, erau curate, deratizate. Totuşi, având în vedere proba prezentată de reclamant, punga de pufuleţi care există la comisariat, agentul economic a fost amendat cu suma de cinci mii de lei, din cauza neglijenţei de care a dat dovadă, mai exact pentru ca nu şi-a recepţionat corespunzător marfa. Din fericire este singurul caz din acest an şi sperăm să fie ultimul. E un caz nefericit. La producător urmează să desfăşurăm o amplă acţiune de verificare şi control, în următoarele zile”, ne-a declarat Comisar Şef Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea, Mirela Bîznă

P.S.: Precizare pentru producător. Daţi o gaură-n pungă. Nu mai vrem încă o dramă şoricească. Măcar ăla micu` să trăiască.

×
Subiecte în articol: mort soarece pufuleti