x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dreptul de a muri, la 13 ani, aşteptând Crăciunul ● VIDEO

Dreptul de a muri, la 13 ani, aşteptând Crăciunul ● VIDEO

12 Noi 2008   •   00:00
Dreptul de a muri, la 13 ani, aşteptând Crăciunul ● VIDEO

O adolescentă de 13 ani, din Marea Britanie, bolnavă de o formă rară de leucemie, a câştigat dreptul de a nu face un transplant de inimă care i-ar provoca moartea sau distrugerea sistemului imunitar, decizie atacată în instanţă de medicii care au tratat-o, relatează The Telegraph.



Hannah Jones, de 13 ani, a fost diagnosticată cu o formă rară de leucemie de la vârsta de cinci ani. Tratamentul de cancer foarte puternic care i-a fost administrat i-a cauzat apariţia unei găuri în inimă şi i-a slăbit organismul atât de mult încât fata ar putea muri în orice moment, notează The Telegraph.

Operaţia de transplant de inimă pe care i-au propus-o medicii de la spitalul Hereford ar putea duce la moartea ei sau la distrugerea sistemului său imunitar, astfel încât leucemia ar putea reapărea.

Fata, sprijinită se părinţii săi, a refuzat operaţia şi a cerut să fie lăsată acasă, însă medicii au apelat la serviciile de asistenţă socială şi au demarat chiar proceduri în instanţă, susţinând că părinţii acesteia o influenţează să nu facă nimic.

Medicii de la Hereford, au acceptat, totuşi, dorinţa fetei şi au renunţat la acţiunile în instanţă, săptămâna aceasta, pentru a-i permite adolescentei să-şi petreacă ultimele zile alături de părinţi şi cei trei fraţi mai mici.

"Nu a fost o decizie dificilă pentru mine s-o las pe Hannah să hotărască dacă vrea să facă transplantul sau nu. Da, vreau să trăiască şi vreau un antidot. Dar acesta nu este un antidot. Am lucrat într-o unitate de transplant cardiac şi am văzut rezultate bune şi rezultate proaste. Dacă face transplantul la vârsta aceasta există o posibilitate mare să aibă nevoie de încă unul peste patru sau cinci ani. Hannah a fost foarte traumatizată după câte i s-au întâmplat şi sunt mulţumită de decizia pe care a luat-o. Cred că, pentru ea, este cea mai bună decizie", a spus mama fetei, fostă infirmieră la o unitate de terapie intensivă.

Tatăl lui Hannah a spus, la rândul său, că i se pare strigător la cer ca medicii să insinueze că nu urmăreşte interesul fiicei sale.

"A fost dureros să fim acuzaţi că o împiedicăm să facă ceva, când tot ce facem este pentru ca ea să fie fericită. A stat în spitale toată viaţa ei şi a decis că nu mai vrea acest lucru", a explicat tatăl fetei.

Directorul general al spitalului Herefordshire a trimis, ulterior, o scrisoare familiei în care respinge acuzaţiile soţilor Jones potrivit cărora acţiunea în instanţă a spitalului nu a fost "potrivită".

Părinţii lui Hannah se luptă acum să găsească un sponsor pentru ca fata să-şi îndeplinească ultima dorinţă, aceea de a vizita parcul de distracţii Disneyworld din Florida.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea