x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun E. enciclopedia

E. enciclopedia

de Sebastian S. Eduard    |    29 Dec 2005   •   00:00
E. enciclopedia
CARTE
Cea mai buna carte pentru copiii indragostiti de calculator

Copii de astazi citesc povesti mai putin decat noi, sunt interesati de Harry Potter si iubesc jocurile pe calculator. Tocmai de aceea o lucrare enciclopedica ce li se adreseaza nu poate ocoli interactiunea cu computerul si cu internetul. Din aceste considerente s-a nascut "e.enciclopedia".

SITE. Lucrarea "e.enciclopedia", aparuta la Editura Litera International, combina cea mai buna enciclopedie traditionala cu o dimensiune extradigitala. Site-ul cartii a fost creat in colaborare cu Google, primul motor de cautare din lume. Astfel, "e.enciclopedia" indruma cititorul spre cele mai utile si interesante site-uri pe care le poate oferi internetul.

CAUTARE. Astfel, cand cautati un subiect in carte, veti gasi informatii si cuvinte-cheie care va trimit catre o varietate de surse online. Pasii urmatori sunt simplii: se acceseaza adresa www.litera.ro/e.enciclopedia, unde se tasteaza cuvantul-cheie gasit si prezentat ceva mai succint in carte. Se deschide o noua pagina, de unde se pot alege fotografii, printa sau cauta alte cuvinte pe Google.

DOMENII. Cartea "e.enciclopedia" acopera domeniile fundamentale ale cunoasterii umane, redate in noua capitole, structurate, la randul lor, in alte zeci de subcapitole tematice. Continutul este sistematizat in biografii, tabele cu informatii, e-link-uri, referinte incrucisate, index global si sute de cuvinte-cheie, dupa care se fac cautari pe internet. Se pot, de asemenea, accesa: animatii, secvente video si audio, calatorii virtuale, quiz-uri interactive, statistici actualizate, imagini inedite ce pot fi descarcate gratuit.

"e.enciclopedia" este grupata in noua sectiuni tematice: Spatiul, Pamantul, Natura, Corpul uman, Stiinta si tehnica, Oameni si locuri, Societate si credinte, Arta si divertisment, Istorie.

SEMNALE EDITORIALE
Bucurestiul subteran
EDITURA PARALELA 45. In istorie, diurnul este o imagine deformata a nocturnului. La lumina zilei, intamplarile sunt asa cum dorim sa le vedem, sa le simtim, sa le intelegem. Nocturnul refuza un asemenea compromis pentru linistea multimilor. Seria "Bucurestiul subteran" este nu numai un pretext pentru a deschide porti tuturor acelora care, indiferent de specializare sau studii, au ca preocupare propria cunoastere, fiind si o invitatie la reflectie. Primul volum din aceasta serie ofera informatii de mare interes privind fenomenele sociale ale vagabondajului si cersetoriei in Romania moderna. In aceeasi serie vor mai aparea: "Sinuciderea", "Alienarea", "Prostitutia".


Viata ca o teapa
EDITURA NEMIRA. Crezi ca nu meriti sa suferi? Te bucuri de viata? Spui "da" cand ai vrea sa spui "nu"? Ai senzatia ca toti ceilalti sunt mai importanti decat tine? Nu te astepti la nimic bun? Te lasi condus de aparente? Alan H. Cohen, autor ale carui carti au fost traduse in 12 limbi, iti dezvaluie zece motive care iti transforma viata in chin si iti arata ce poti face pentru a indrepta lucrurile intr-un "mic tratat antiratare".




Ospiciul muzelor
EDITURA TREI. "Ospiciul muzelor" este o poveste psihologica extrem de captivanta despre nebunie si obsesie. Scrisa in stil postmodern, cartea pune in joc diverse planuri ce se suprapun, asemenea unui puzzle, in care cititorul este chemat sa ia parte ca autor. Personajul central, un renumit scriitor, are o identitate incerta si o personalitate enigmatica: nebun, criminal, geniu, personaj real sau inventie?




Fructele maniei
EDITURA RAO. In detalii reale si extrem de emotionante, John Steinbeck surprinde destinele unor oameni obisnuiti, care lupta din rasputeri sa-si pastreze demnitatea in fata unei crize sociale si economice acute. Nevoita sa-si paraseasca ferma din Oklahoma, familia Joad se alatura altor mii de emigranti si visurilor acestora de a deveni proprietarii unei bucati de pamant in California. Numai ca zilele si noptile petrecute pe drum duc la crearea unei noi societati, guvernate de reguli nescrise, de lideri alesi, de ura, violenta si, uneori, de conflicte sangeroase.




×