x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun E oficial: ascetul hindus chiar trăieşte doar cu aer!

E oficial: ascetul hindus chiar trăieşte doar cu aer!

de Irina Cristea    |    10 Mai 2010   •   00:00
E oficial: ascetul hindus chiar trăieşte doar cu aer!
Sursa foto: /AFP Photo

Cazul ascetului hindus care susţine că trăieşte fără apă şi mâncare de mai bine de 70 de ani ani i-a şocat pe specialiştii care îl ţin sub observaţie.



"Un fenomen" şi "un mister" sunt termenii în care experţii de la Institutului Naţional de Apărare din India se referă la Prahlad Jani, după două săptămâni de monitorizare.

În tot acest timp, bărbatul n-a pus gura nici pe apă, nici pe hrană, şi nici nu a avut nevoie să meargă la toaletă. "Nu reuşim să înţelegem cum poate supravieţui în aceste condiţii", afirmă, resemnat, Sudhir Shah, medic neurolog şi membru al echipei de 30 de persoane care îl supraveghează pe bătrân. Yoghinul le-a spus medicilor că a fost binecuvântat de o zeiţă pe când avea 8 ani şi că de atunci n-are nevoie să se hrănească sau să bea.

Este dincolo de orice dubiu faptul că ascetul a spus adevărul când a susţinut că trăieşte doar din meditaţie. Camere video care îi înregistrează orice mişcare 24 de ore din 24 arată, fără drept de apel, că bărbatul nu se atinge de lichide decât pentru a se spăla sau a face gargară. "Dacă Jani nu foloseşte alimentele sau apa drept sursă de energie, e clar că folseşte alte surse din jurul său. Una dintre ele ar putea fi soarele. În orice caz, trebuie să fie vorba despre o altă sursă de energie decât caloriile", a mai delcarat, pentru AFP, dr Sudhir Shah.

Pe parcursul experimentului, specialiştii indieni i-au făcut lui Prahlad Jani o amplă serie de teste şi analize, inclusiv RMN şi hemogramă. Rezultatele punctuale ale tuturor analizelor vor fi date publicităţii în următoarele luni. Până atunci însă, indianul s-a întors în satul său natal, "pentru a-şi continua activităţile meditative".

Scopul cercetării este de a spori rezistenţa militarilor şi de a le ajuta pe victimele catastrofelor naturale.



×
Subiecte în articol: lumea