x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Elicopterul Papei Benedict al XVI-lea, reţinut la sol ca măsură de precauţie

Elicopterul Papei Benedict al XVI-lea, reţinut la sol ca măsură de precauţie

12 Noi 2008   •   00:00

Elicopterul Papei Benedict al XVI-lea a fost reţinut la sol, ca măsură de precauţie, după ce un aparat asemănător s-a prăbuşit, în octombrie, în Franţa, provocând moartea a opt militari italieni, relatează ANSA, în pagina electronică.



Rezultatele preliminare ale anchetei indică faptul că este posibil ca unul dintre braţele rotorului principal al aparatului HH-3F Agusta Bell să se fi rupt, provocând accidentul produs în apropiere de Strasbourg, au declarat oficiali din forţele aeriene.

Toate cele 35 de aparate HH-3F au fost reţinute la sol după incident, însă zborurile elicopterului de tip SH-3D folosit de Suveranul Pontif au fost suspendate ca măsură de precauţie, deoarece rotoarele celor două modele au caracteristici similare.

Papa Benedict al XVI-lea nu foloseşte foarte des elicopterul oferit de forţele aeriene, recurgând la acesta mai mult în timpul verii, pentru călătoriile între Vatican şi reşedinţa sa de vară, de la Castel Gandolfo.

Oficiali din forţele aeriene italiene au insistat miercuri asupra faptului că aşteaptă rezultatele definitive ale anchetei asupra accidentului de la Strasbourg, adăugând că, de la intrarea în serviciu, în 1977, elicopterele HH-3F au fost implicate în cinci accidente grave, dar cel din octombrie este primul care ar putea avea cauze de ordin tehnic.

Elicopterul care s-a prăbuşit la Strasbourg efectua un zbor între Dijon şi Florennes, în data de 23 octombrie, pentru a lua parte la un exerciţiu internaţional. Aparatul s-a prăbuşit într-o zonă rurală şi a luat foc, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea