x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Etta James suferă de leucemie şi demenţă

Etta James suferă de leucemie şi demenţă

14 Ian 2011   •   14:23
Etta James suferă de leucemie şi demenţă
Sursa foto: /REUTERS

Cântăreaţa americană Etta James, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticată cu demenţă şi urmează şi un tratament contra leucemiei. Starea de sănătate a renumitei cântăreţe a fost descrisă într-o serie de documente oficiale prezentate în faţa Curţii Superioare din Riverside County de către Artis Mills, soţul artistei, care încearcă să obţină prin decizie judecătorească controlul asupra averii soţiei sale, evaluată de experţi la peste un milion de dolari.

Potrivit publicaţiei The Press-Enterprise din Riverside County (statul California, n.r.), medicul Elaine James dintr-o clinică din Beverly Hills a dezvăluit în acele documente că Etta James, în vârstă de 72 de ani, nu mai poate să se semneze şi are nevoie de ajutor atunci când trebuie să mănânce, să se îmbrace şi să facă baie,  informează hollywoodreporter.com, preluat de Mediafax. Etta James nu a mai apărut pe scenă de la începutul anului 2010.

Etta James, al cărei nume real este Jamesetta Hawkins, este o cântăreaţă americană de jazz, blues şi R&B, născută la Los Angeles, pe 25 ianuarie 1938. De-a lungul unei cariere impresionante, Etta James a fost recompensată cu patru premii Grammy şi 17 Blues Music Awards. A fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 1993, în Blues Hall of Fame în 2001 şi de două ori în Grammy Hall of Fame - în 1999 şi în 2008.

Cea mai celebră piesă a Ettei James este balada "At Last", lansată în 1961 şi folosită de foarte multe ori de atunci ca muzică de acompaniament pe coloanele sonore ale unor filme şi reclame radiofonice şi spoturi televizate. În filmul "Cadillac Records" (2008), care retrasează istoria muzicii blues din Chicago-ul anilor '50, cântăreaţa Beyonce Knowles deţine unul dintre rolurile principale, interpretând-o pe Etta James.

×
Subiecte în articol: jazz muzica leucemie etta james