x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2016 în format extins?

EURO 2016 în format extins?

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Feb 2008   •   00:00
EURO 2016 în format extins?

10:22 • Forul european de fotbal a anunţat că va decide până la finalul anului care va fi numărul de echipe care vor participa la turneul final al Campionatului European din ediţia 2016.

Forul european de fotbal a anunţat că va decide până la finalul anului care va fi numărul de echipe care vor participa la turneul final al Campionatului European din ediţia 2016.

DISCUŢII. Actualul format prevede participarea la turneu a 16 echipe, dar acesta poate să fie crescut la 20 sau 24 de echipe, a afirmat joi unul dintre membrii CEx al UEFA, portughezul Gilberto Madail. "Orice decizie de modificare a formatului nu poate să fie pusă în practică până la ediţia din 2016. Vom examina mai multe alternative pentru preliminarii", a spus oficialul UEFA. Organizarea turneului cu 24 de echipe naţionale ar face ca acesta să fie format din şase grupe de câte patru echipe, sistem folosit pentru ultima dată la Campionatul Mondial din 1994. Primele două echipe din fiecare grupă şi cele mai bine clasate de pe locul 3 se vor califica în următoarea fază a competiţiei. Formatul cu 20 de echipe înseamnă că turneul final ar avea patru grupe de câte cinci echipe şi primele două clasate s-ar califica mai departe. "Din punctul de vedere al calităţii, turneul cu 16 echipe este cel mai bun, dar o trecerea la 20 sau 24 de echipe ar fi avantajoasă pentru fani. Varianta cu 20 de naţionale ar fi cea mai viabilă", a declarat Madail. Trecerea la 20 sau 24 de echipe ar însemna aproximativ 20 de meciuri în plus, în funcţie de format. Turneul final din vara acestui an este găzduit de Austria şi Elveţia, în timp ce ediţia din 2012 va avea loc în Polonia şi Ucraina. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a comentat şi el eventuala modificare a formatului Campionatului European: "Tot mai mulţi oameni vor să-şi vadă echipele în acţiune. Stadioanele au devenit foarte scumpe, iar guvernele nu sunt dispuse să ofere sume mari pentru construcţia lor. Nu sunt multe ţări capabile să organizeze turneul singure, în afară de Germania, Italia, Anglia şi Spania".

×
Subiecte în articol: magazin echipe