x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Evanghelia dupa Iuda

Evanghelia dupa Iuda

de Raluca Grintescu    |    07 Apr 2006   •   00:00
Evanghelia dupa Iuda
DOCUMENTAR
O poveste biblica incredibila

Duminica, 9 aprilie 2006, ora 22:00, National Geographic Channel prezinta, in premiera, un documentar care analizeaza Evanghelia dupa Iuda. Gasit din intamplare in anii ’70, un document ramas ascuns timp de aproape 1.700 de ani iese astazi la lumina sub numele de "Evanghelia dupa Iuda".

Documentarul "Evanghelia dupa Iuda" reprezinta un eveniment global exclusiv de doua ore, ce descrie parcursul incredibil al textului dupa descoperirea sa, recentele analize si procese de autentificare, precum si informatiile pretioase culese in urma traducerii si interpretarii acestuia. Reconstituiri impresionante ilustreaza si clarifica complexele circumstante ale intrigilor si politicii zilelor de inceput ale crestinatatii, dar si continutul insusi al Evangheliei.

AUTENTICITATE? Evanghelia dupa Iuda prezinta o istorisire recent descoperita despre viata lui Iisus Hristos. Dar cum poate fi verificata autenticitatea sa? Cand a fost aceasta evanghelie scrisa si de catre cine? Documentarul va dezvalui detalii fascinante cuprinse in acest text stravechi precum si sectiuni-cheie traduse din limba copta a versiunii antice. Va fi examinata, de asemenea, si povestea moderna a acestui document pornind de la momentul gasirii sale, incluzand intregul proces de restaurare si conservare. Manuscrisul va fi returnat tarii sale de origine, Egipt.

EVENIMENT GLOBAL. Dupa 2.000 de ani, "Evanghelia dupa Iuda" - un text biblic stravechi - iese la lumina. Va schimba oare istoria religiei?

INFO

REALITY TV / HARTUIREA / DOCUMENTAR / JOI 22:30
TEROARE. In fiecare an, 900.000 de oameni cad victime privitorilor. Cum este sa te simti vanat de cineva pe care la un moment dat l-ai iubit, sau poate chiar de un strain? Documentarul se concentreaza pe cei care sunt urmariti, in timp ce se confrunta cu un sir fara de sfarsit de telefoane nocturne, scrisori care provoaca greata si amenintari violente. Folosind o combinatie a filmarilor de filaj, agenda intima video, analizele expertilor, filmul reda cea mai clara imagine a ceea ce inseamna sa fii urmarit in Marea Britanie a secolului al XXI-lea. Fostul prieten al Lisei refuza sa accepte ca relatia lor s-a sfarsit si isi convinge prietenii si vecinii sa ii urmareasca acesteia toate miscarile. Un DJ este hartuit de una dintre fanele indragostite de vocea sa. (Adriana V. Paduraru)

BBC PRIMA / MOMENTE SPECIALE IN SALBATICIE / DOCUMENTAR / MIERCURI 22:30
ANIMALE. In aceasta saptamana, documentarul "Momente speciale in salbaticie" va propune o intalnire cu tigrul. Periculosi, puternici si extraordinar de frumosi, tigrii ne starnesc de secole admiratia si, totodata, spaima. Unicitatea acestei specii a transformat-o intr-un trofeu ravnit de vanatori. Acest episod ar putea fi ultimul portret complet al tigrilor din salbaticie, caci exista riscul ca aceasta specie sa dispara in urmatorul deceniu. Stilul de viata retras al tigrilor a facut ca filmarile sa fie destul de dificile, dar cu ajutorul camerelor care filmeaza la lumina slaba si cu sprijinul Proiectului Tiger, care functioneaza in Madhya Pradesh, India, viata acestor feline mari a fost surprinsa pe pelicula. (C.O.)
×
Subiecte în articol: iuda evanghelia evanghelia iuda