x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Exclusiv / Franco Selvaggi: Dacă aveţi încredere în voi, puteţi deveni campioni europeni

Exclusiv / Franco Selvaggi: Dacă aveţi încredere în voi, puteţi deveni campioni europeni

de Ovidiu Ciutescu    |    Mihai Hristea    |    26 Ian 2008   •   00:00
Exclusiv /  Franco Selvaggi: Dacă aveţi încredere în voi, puteţi deveni campioni europeni

11:50 • Fost campion mondial cu naţionala Italiei la Campionatul Mondial din Spania82, Franco Selvaggi este, în prezent, profesor la Academia de Fotbal Covercciano din Italia. Aflat în România pentru a perfecta transferul a doi jucători italieni în campionatul românesc, Selvaggio a explicat pentru Jurnalul Naţional secretul unei mari posibile performanţe la Campionatul European din 2008: Încredere şi inteligenţă pe terenul de joc şi în afara lui!

Fost campion mondial cu naţionala Italiei la Campionatul Mondial din Spania82, Franco Selvaggi este, în prezent, profesor la Academia de Fotbal Covercciano din Italia. Aflat în România pentru a perfecta transferul a doi jucători italieni în campionatul românesc, Selvaggio a explicat pentru Jurnalul Naţional secretul unei mari posibile performanţe la Campionatul European din 2008: Încredere şi inteligenţă pe terenul de joc şi în afara lui!

SECRETUL VICTORIEI. Fostul atacant al echipelor AS Roma, AC Torino, Cagliari şi Inter, Franco Selvaggi recunoaşte că la mondialul din Spania, Italia nu a fost cea mai valoroasă echipă a turneului. Cu toate acestea a devenit campioană mondială: „Noi, la Mondialul din '82, nu eram favoriţi. Şi, totuşi, am câştigat. E de ajuns să ai încredere. În fotbal întotdeauna există varianta victoriei. Important e să vrei şi să ai încredere în propriile forţe, mai ales că la Europene nivelul este destul de echilibrat. România are doi jucători pe care eu îi cunosc pentru că joacă în Italia, de valoare mondială: Mutu şi Chivu. Din punctul meu de vedere, da, România poate câştiga meciul contra Italiei. Este o partida dificilă, pentru că Italia pleacă din poziţia de campioană a lumii, e cea mai bună echipă. Dar în '82 noi am învins Brazilia şi Argentina... aşa că, în fotbal, totul e posibil. Dificil, dar posibil”.

 


×
Subiecte în articol: magazin