x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivaluri excentrice

Festivaluri excentrice

de Raluca Grintescu    |    13 Iun 2008   •   00:00

Locuri unde mu­zica şi distracţia sînt la superlativ

Locuri unde mu­zica şi distracţia sînt la superlativ

Vine vara, bine-mi pare! Ies afară, la plimbare! Cele mai tari festivaluri de muzică unde amatorii excentrici de distracţie îşi găsesc antidotul se întîmplă în aer liber, în ţări unde libertatea de exprimare a atins un prag înalt. Sînt locuri unde tineri din toată lumea se întîlnesc, discută, leagă prietenii şi-şi manifestă liber spiritul de aventură.


HIGH LEVEL.
Ungaria promovează celebrul Festival Sziget, care se ţine anual pe Insula Obudai, în inima Dunării. Pop, rock, electro, world music, reggae, dub, muzica este omniprezentă. Zeci de scene, sute de concerte şi o mulţime de locuri amenajate unde poţi dansa, face sport şi desfăşura diverse activităţi cultural-artistice. Început ca un festival studenţesc, în 1993, a evoluat de la an la an şi a devenit ceea ce este astăzi: unul dintre cele mai mari festivaluri din Europa.


CA-N BASME.
O altă destinaţie este California. Cel mai mare festival al Californiei, Coachella, este ideea perfectă de festival “ca-n basme”. Trei zile şi trei nopţi de muzică bună şi multă cremă solară. Rock am Ring, pe faimoasa pistă Nürburgring, lîngă Cologne. Locul este ideal pentru un festival high-level. Celebrul festival german în aer liber este o reflecţie a scenei alternative, moderne. Un festival de folk, cunoscut în întreaga lume: Shetland Folk Festival. În cadrul festivalului se joacă şi piese locale şi internaţionale.

BLUES FESTIVAL. Chicago Blues Festival are loc anual în Grant Park din Chicago, iar formaţiile venite aici cîntă de la prînz pînă a doua zi la ora 9:30. Evenimentul desfăşurat în inima blues-ului urban este un festival gratuit.

Rock-party

Un rock-party de proporţii, în şapte sta­gii. Hultsfred este unul dintre cele mai mari şi cele mai bine organizate astfel de festivaluri. Pînă şi peisajul este ales cu mare grijă: o arenă, într-o pădure, lîngă un lac minunat. Da­că ne gîndim mai bine, Hultsfred este cel mai însemnat festival al Sue­diei. Prima ediţie s-a desfăşurat în 1986 prin atragerea a 7.000 de spectatori. De atunci numărul de spectatori s-a mărit considerabil, de la an la an. Promotorul acestui festival este Or­gani­za­ţia nonprofit Rockparty şi cei 5.000 de voluntari care se implică anu­al în acest proiect. Trupe ca Black Sabbath, Radiohead, Björk, Nick Ca­ve & The Bad Seeds, Hole, Wu-Tang Clan, Limp Bizkit, The Prodigy, Ga­r­ba­ge, Ma­rilyn Manson, Midnight Oil, The Ra­mones, Suede, Blur, Iggy Pop, Che­mical Brothers, Slayer şi Motorhead au fost cap de afiş ai festivalului.

 

B’ESTFEST

Devenită o ţară cît se poate de europeană, România nu-şi mai lasă tinerii care îşi doreau o vacanţă “no limits” la un festival unde numele de artişti internaţionali apăreau frecvent. De anul trecut avem şi noi B’ESTFEST-ul nostru. Trei zile de supershow-uri cu super nume invitate. Dacă la ediţia pre­cedentă, care s-a intitulat B’estival Marilyn Manson, Alice Cooper, Pink, Faithless, Reamonn, Morcheeba, Kasabian sau Wu-Tang Clan au isterizat românii, anul acesta festiva­lul pro­mite iarăşi nume de top precum Nelly Furtado, Judas Priest, Kaiser Chiefs, Manu Chao, Stereophonics, Roisin Murphy (Moloko), Primal Fear, Ross The Boss, Manic Street Prea­chers, Nouvelle Vague, NSK. În ca­drul complexului Romexpo din Bucu­reşti se va construi o scenă principa­lă, se vor amenaja tribune, o scenă se­cundară, precum şi un cort Silent Disco.

×
Subiecte în articol: magazin festival