x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Film - Calatorie in tara minunilor

Film - Calatorie in tara minunilor

de Sebastian S. Eduard    |    10 Noi 2006   •   00:00
Film - Calatorie in tara minunilor

Atunci cand copiii isi dau frau liber imaginatiei...

Atunci cand copiii isi dau frau liber imaginatiei...

Descris de Terry Gilliam ca fiind o combinatie de "Alice in tara minunilor" si "Psycho", "Tideland" este o poveste ce exploreaza rezistenta unui copil si felul in care aceasta supravietuieste unor circumstante bizare.
Situatii stranii. Jeliza-Rose este un copil pus intr-o situatie foarte neobisnuita - ambii sai parinti sunt toxicomani. Momentul in care mama ei moare este inceputul unei calatorii ciudate cu tatal sau, Noah, un muzician rock’n’roll expirat.

REALITATE SI FANTEZIE. Filmul ezita intre realitate si fantezie pe masura ce Jeliza-Rose evadeaza din coplesitoarea singuratate a casei sale in lumea fantastica a propriei imaginatii. In aceasta lume, licuricii au nume, oamenii mlastinilor se trezesc la apus si veveritele vorbesc. Capetele a patru papusi, de mult timp separate de corpurile lor, ii tin companie: Mustique, Baby Blonde, Glitter Gal si Sateen Lips, pana cand il intalneste pe Dickens, un tanar bolnav mintal avand mintea unui copil de 10 ani. Imbracat intr-un costum de baie, el isi petrece zilele ascunzandu-se intr-un submarin plin de vechituri transformat in adapost, asteptand sa prinda rechinul urias care traieste printre liniile de cale ferata. Apoi mai este si sora sa mai mare, Dell, o tipa inalta care se aseamana cu o fantoma, imbracata in negru, ce se ascunde in spatele unei masti de apicultor.
Optimist si ireal, comic si plin de suspans - filmul sarbatoreste puterea imaginatiei copiilor.

FILM DE RAZBOI
ELICOPTER LA PAMANT. Filmul este completat cu secvente noi, cu o durata totala de aproape opt minute! Materialul este reprelucrat digital, pentru a se obtine cea mai buna imagine si cel mai bun sunet posibil! O noua varianta extinsa a filmului regizat de Ridley Scott - o productie premiata cu Oscar (2001, "Cel mai bun montaj de film", "Cel mai bun sunet"), cronica reala a unei misiuni militare aproape catastrofale, in care 100 de soldati americani au fost prinsi in cursa de sute de puscasi somalezi inarmati pana in dinti.

TUNURILE DIN NAVARONE. Actorii premiati cu Oscar, Gregory Peck (1962, "Cel mai bun actor", "Sa ucizi o pasare cantatoare"), David Niven (1958, "Cel mai bun actor", Separate Tables) si Anthony Quinn (1952, "Cel mai bun actor intr-un rol secundar", Viva Zapata!; 1957 - Van Gogh), joaca rolul unei echipe de specialisti militari ai Aliatilor, recrutati pentru o misiune periculoasa, insa imperios necesara: ei trebuie sa se infiltreze intr-o fortareata ocupata de nazisti si sa dezarmeze doua mitraliere cu bataie lunga, pentru ca 2.000 de soldati britanici tinuti prizonieri aici sa poata fi eliberati. Confruntandu-se cu calatoria pe o mare necrutatoare, terenuri riscante si pericolul de a avea printre ei un tradator, membrii echipei trebuie sa faca imposibilul, fara a-si pierde viata. Adaptat dupa romanul best-seller al lui Alistair MacLean, filmul a fost nominalizat la sapte Premii Oscar.
×