x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Film Clasic : Rain Man

Film Clasic : Rain Man

01 Iun 2007   •   00:00

Pelicula regizată de Barry Levinson nu numai că a inregistrat un mare succes la public, situăndu-se in topul filmelor cu cele mai mari incasări in 1988, dar s-a bucurat şi de aprecierea criticilor de specialitate. Charlie Babbitt află că tatăl său, cel care l-a alungat de-acasă in adolescenţă, a murit.

TCM/Rain Man/Sămbătă 22:00

Dramă l SUA l 1988 l 134 min.

Cu: Tom Cruise, Dustin Hoffman, Valeria Golino, Gerald R. Molen

Regia: Barry Levinson

Pelicula regizată de Barry Levinson nu numai că a inregistrat un mare succes la public, situăndu-se in topul filmelor cu cele mai mari incasări in 1988, dar s-a bucurat şi de aprecierea criticilor de specialitate. Charlie Babbitt află că tatăl său, cel care l-a alungat de-acasă in adolescenţă, a murit. Deşi ar fi trebuit să ştie, Charlie are totuşi naivitatea să creadă că va moşteni ceva din averea tatălui său. Insă tot ce i-a lăsat este un Buick 1949 şi... un frate mai mare, de existenţa căruia nici măcar nu avea habar - Raymond, un autist cu o memorie prodigioasă, dar mai ales cu un talent extraordinar pentru calcule matematice, pe care le face mintal cu o rapiditate extraordinară. Acest Raymond este moştenitorul celor 3 milioane de dolari. In periplul de-a lungul şi de-a latul ţării, o adevărată odisee cu Buickul, cei doi fraţi ajung să se cunoască unul pe celălalt şi intre ei se dezvoltă o afecţiune reală... (Adriana V. Păduraru)

"Scos din priză" - Weekend unplugged

Sfărşitul de săptămănă vă prilejuieşte la VH1 intălnirea cu nume mari ale muzicii internaţionale in recitaluri unplugged. Sting, Oasis, Lenny Kravitz sau Nirvana sunt numai căteva exemple.

Incepănd cu ora 14:00, sămbătă, aşezaţi-vă comod in fotoliu şi petreceţi cinci ore in compania celor menţionaţi mai sus. Ziua de duminică, tot incepănd cu ora 14:00, este rezervată trupelor The Cranberries, Duran Duran, The Cure. Iar de la ora 17:00, respectiv 18:00, aveţi intălnire cu Shakira şi Alicia Keys. (A.V.P.)

TVR Cultural/Documentar /Duminică 12:10

Povestea Senei şi a podurilor

ORAŞUL LUMINILOR. Sena este pentru Paris o "cale regală" ornată cu arcuri maiestuoase, ale cărei 35 de poduri au contribuit, de-a lungul timpului, la scrierea istoriei oraşului. In minunatul vals prin timp şi spaţiu, Sena a reuşit ca, pănă la mijlocul secolului trecut, să-şi păstreze rolul de arteră plină de viaţă ce irigă inima oraşului. Trecere simbolică de la vechea la noua lume, ea este pentru amatorul de plimbări un spectacol de neuitat. (C.D.)

ARTE/Documentar/Vineri 20:00

Insula crocodililor

Cuba nu este doar "perla Caraibelor" şi patria lui Fidel Castro. Realizatorii documentarului au intreprins o călătorie fascinantă, pe una dintre cele mai frumoase insule din lume.

Au descoperit elemente noi ale unei flore şi faune prea puţin cunoscute. Aşadar, avem ocazia să vedem Cuba aşa cum n-am cunoscut-o pănă acum. De-a lungul coastelor sale nu se intind doar albastrul apelor şi verdele vegetaţiei luxuriante. Facem cunoştinţă cu nişte gazde mai puţin simpatice: crocodilii. Mai bine de 80% din aceste specii de reptile nu trăiesc decăt aici. (C.D.)

NU PIERDEŢI

TCM/Vineri 22:00

Tăcerea mieilor

Cu: Jodie Foster, Anthony Hopkins

TVR Cultural/Luni 20:00

"I Vitelloni" (Franţa-Italia, 1953)

Regia: Federico Fellini

MGM/Luni 23:00

Seducătorii

Cu: Peter Coyote, Nick Mancuso

VH1/Luni 0:00

Vh1 Rocks

Videoclipuri rock

ARTE/Miercuri 21:40

Războiul de şase zile

Documentar

×
Subiecte în articol: clasic