x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fratele ministrului afgan de Finanţe a fost răpit în Pakistan

Fratele ministrului afgan de Finanţe a fost răpit în Pakistan

02 Noi 2008   •   00:00

Fratele ministrului afgan de Finanţe a fost răpit vineri de persoane necunoscute de la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, în apropiere de frontiera cu Afganistanul, a anunţat duminică poliţia locală, citată de AFP.



Poliţia a deschis o anchetă pentru găsirea lui Zia ul-Haq, în vârstă de 45 de ani, fratele ministrului afgan de Finanţe Anwar ul-Haq Ahadi, dar până acum fără rezultat.

Ul-Haq a fost răpit din locuinţa sa dintr-o suburbie a oraşului Peshawar, a declarat un oficial al poliţiei, Banaras Khan.

"Credem că acesta a fost rănit în timpul răpirii întrucât s-au găsit urme de sânge pe prag", a adăugat acesta precizând că răpirea nu a fost revendicată.

Un alt ofiţer al poliţiei, Khalid Khattak, a declarat că fratele ministrului afgan se instalase la Peshawar pentru a-şi rezolva mai multe probleme şi că nu ştie să fi avut duşmani în zonă.

Ministrul Finanţelor de la Kabul a confirmat răpirea fără a face alte precizări.

Peshawar, capitala Provinciei Frontiera de Nord-Vest (NWFP), la graniţa cu Afganistanul, este aproape de zonele tribale pakistaneze unde s-au regrupat talibanii şi combatanţii care au legături cu reţeaua al-Qaida.

Regiunea a fost recent scena mai multor răpiri, cea mai mare parte atribuită insurgenţilor care, potrivit oficialilor pakistanezi găsesc în aceste practici o sursă de finanţare pentru operaţiunile lor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea