x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fufa plăteşte!

Fufa plăteşte!

de Sînziana Stancu    |    29 Mar 2010   •   00:00
Fufa plăteşte!

În Carolina de Nord răcirea sentimentelor faţă de nevastă din cauza unei intruse care strică relaţia de cuplu a unui bărbat, costă milioane de dolari.

Preţul pe care îl poate obţine o soţie înşelată pentru nesocotirea sentimentelor ei este cu atât mai mare, cu cât căsnicia ei a fost mai lungă. Cel mai recent caz de acest gen este cel al americancei Cynthia Shackelford, în vârstă de 60 de ani, al cărui soţ, Allan, a călcat strâmb, găsindu-şi o amantă care le-a stricat căsnicia de 33 de ani.

Drama a început când Cynthia a observat că soţul ei începuse să vină acasă la ore târzii pretinzând că avusese de lucru la birou, când a descoperit facturi "umflate" la telefon şi cheltuieli nejustificate pe cardurile de credit. Ea a angajat un detectiv particular care a descoperit că soţul ei îşi găsise o amantă de 49 de ani, Anne Lundquist.

RELAŢIE SCUMPĂ
Cynthia a dat-o în judecată pe Anne potrivit unei legi seculare, ce funcţionează încă în acest stat şi în alte şase state americane, aşa-numita lege a "înstrăinării afecţiunii", pe care poate să o invoce oricare soţie înşelată. A câştigat procesul săptămâna trecută, instanţa acordându-i despăgubiri uriaşe, de 9 milioane de dolari, între care 5 milioane daune morale şi 4 milioane daune punitive pentru amanta care i-a stricat căsnicia. Despăgubirile trebuie plătite în întregime de către amantă.

"A pus ochii pe el ... Ştia că este căsătorit. Nu trebuie să te ţii de capul unui bărbat căsătorit şi să distrugi familii", a comentat Cynthia în faţa ziariştilor, după pronunţarea sentinţei. Amanta a refuzat să dea explicaţii presei, însă a lăsat să se înţeleagă că va face apel împotriva acestui act. La rândul lui, soţul Cynthiei a scris pe site-ul publicaţiei Greensboro News&Record că mariajul lui nu a eşuat din cauza Annei, ci că a stat sub semnul compromisului încă din primii ani, când el a recunoscut că o înşela pe Cynthia. Bărbatul a mai spus că în cuplu au existat "probleme mari ani de-a rândul, precum şi trei runde de terapie de cuplu, care nu au dat rezultatele scontate".

Cu o cerere similară a fost ameninţată anul trecut şi amanta fostului candidat la preşedinţie, senatorul John Edwards, tot din Carolina de Nord, Rielle Hunter.

Legea înstrăinării sentimentelor îşi are originile în legile civile vechi, potrivit cărora femeia era considerată "proprietatea" bărbatului, de îndată ce se căsătoreau. Astfel, dacă un alt bărbat era acuzat că "a furat soţia" altuia, soţul păcălit îl putea da pe intrus în judecată pentru că i-a furat "proprietatea", cerându-i despăgubiri. Cu timpul, legea a suferit unele modificări, în sensul că a devenit accesibilă şi soţiilor înşelate.

×
Subiecte în articol: magazin