x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gadget - PSP mai alb, mai curat

Gadget - PSP mai alb, mai curat

de Dan Chisu    |    12 Mai 2006   •   00:00
Gadget - PSP mai alb, mai curat

Playstation Portable si schimbarea la fata

Dupa ce designul iPod a cucerit intreaga lume, ceilalti mari producatori au inceput sa-si "imbrace" gadgeturile in alb.

La sfarsitul lunii aprilie, Sony a lansat pe piata japoneza varianta alba a popularei console de jocuri, Playstation Portable (PSP), la un pret de 20,790 yeni (145 euro, incluzand taxele). Diferenta dintre vechiul PSP de culoare neagra si noua consola, pe culoarea "alb de iPod" sau "Ceramic white", cum ii spun ei, este doar de pret si feeling, optiunile si accesoriile fiind aceleasi, poate cu un iz de noutate datorita noului firmware (software preinstalat) cu care vine. Aduce un suport Macromedia Flash 6 si RSS Feed-uri ce suporta resurse audio, inutile in cazul in care nu folosesti PSP-ul pentru a naviga intensiv pe internet. Firmware-ul poate fi downloadat si folosit de ambele versiuni ale consolei, direct de pe internet cu foarte putine configurari ori bataie de cap din partea utilizatorului.

EXCLUSIV.Se pare ca cei de la Sony au ales sa lanseze versiunea alba numai in Japonia, o data de lansare pe plan european sau american nefiind inca anuntata. Lucru de asteptat, avand in vedere ca nu este prima oara cand acestia lanseaza produse personalizate strict pentru piata japoneza. De asemenea, firma producatoare a mai dat de inteles ca in viitor va lansa si o gama mai larga de culori pentru a "mari gradul de distractie ca un sistem personal". Ramane de vazut cand va face PSP-ul pasul in lumea culorilor si va parasi lumea alb-negrului. Sa speram ca acestea vor ajunge in Europa si nu vor ramane tot pe undeva prin Asia.

Alternativa Apple iPod Nano


Samsung YP-Z5 vine ca o alternativa la noul produs lansat de Apple, iPod Nano si tocmai a fost lansat pe pietele din America si Europa. Acesta vine in arome de 4,2 si 1 giga si in cateva culori cum ar fi negrul metalic si bineinteles nelipsitul "alb de iPod". Cu ecranul sau color de 1,8 si printre putinele playere cu memorie flash de 2 si 4 giga, Samsung YP-Z5 se vrea un adversar redutabil pe piata mp3-playerelor compacte.

Ciudat este si faptul ca cei de la Samsung, desi pe de o parte produc memorii flash pentru iPod Nano, pe de alta parte lanseaza un mp3-player ce concureaza direct cu produsul celor de la Apple.

INFO
MOUSE CU LASER SI TERMOMETRU. Ultima gaselnita in lumea gadgeturilor este un mouse optic cu termometru ce poate monitoriza temperatura ambienta si isi poate ajuta stapanul sa se faca inteles mai repede, cu privire la ceea ce doreste sa ii fie adus, cu ajutorul unui pointer laser integrat, situat sub acesta. In acelasi timp, poate ajuta si la reorganizarea mai eficienta a firelor pe biroul dumneavoastra, dispunand si de un cablu retractil. Singurul lucru care ii mai putea lipsi acestui mouse ar fi fost un sandwich-maker, care i-ar fi dat ceva de lucru termometrului; in rest nu se stie inca daca temperatura monitorizata este influentata in vreun fel de mana utilizatorului.

CANA CARE SE AGITA SINGURA. Un magazin de gadgeturi tocmai a pus in vanzare cel mai nou produs in materie de cani, si anume cana care se amesteca singura, pe numele ei original "Whirl Wind Cup". Cana este capabila sa amestece continutul de una singura la o apasare de buton, cu ajutorul unor mici palete situate pe fundul canii, alimentate ingenios de doua baterii AAA ascunse privirii. Este o alternativa excelenta la betele din plastic care iti sunt aduse in cafenele, plus ca astfel veti putea uimi persoanele din jurul dumneavoastra, cand cana va incepe sa agite continutul de una singura. In combinatie cu incalzitorul de cafea pe USB cred ca ar face o combinatie imbatabila.
×