x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gadget - Sync Master 305T

Gadget - Sync Master 305T

de Dan Dinu    |    27 Oct 2006   •   00:00
Gadget  -  Sync Master 305T

Samsung lanseaza diagonala de 30 de inch

Samsung lanseaza diagonala de 30 de inch

Samsung a introdus de curand monitorul SyncMaster 305T cu o diagonala de 30 inch. Acesta poate atinge o rezolutie maxima de 2.560x1.600 si este comparabila cu cea de la monitoarele Dell sau Apple cu diagonala asemanatoare.

SPECIFICATII. SyncMaster 305T are o rata de contrast de 000:1, o luminozitate de 400 cd/m2 si un unghi de vizibilitate, foarte bun, de 178 de grade orizontal si vertical. Timpul de raspuns de 6 ms (Gray-to-Gray) e de ajuns pentru a nu avea probleme cu ghostingul in jocuri sau filme, iar conectorul DVI-D dual link garanteaza o viteza si o rezolutie superioara fata de monitoarele cu conector single link.

Pe langa formatul widescreen si dot pitch-ul de 0,25 mm, acest monitor este echipat si cu 5 porturi USB, cu posibilitatea de a pivota sau cu posibilitatea de a fi montat pe un perete, caracteristici necesare, spune firma producatoare, pentru segmentul de piata vizat.

TINTA. Monitorul are un pret de producator de 1.999,99$ si, spun cei de la Samsung, va avea ca tinta domeniul medical si proiectarea CAD, dar o data cu cresterea ofertei pe piata monitoarelor de 30 inch si scaderea pretului, cu siguranta acest monitor va putea fi si la indemana pasionatilor de jocuri pe calculator.

Telefon concept, Nokia Aeon

Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al firmei producatoare Nokia a lansat de curand poze cu un posibil, viitor, terminal mobil Nokia. Acesta este intitulat simplu Aeon si se pare ca are un ecran LCD care acopera toata suprafata telefonului. Imaginile arata extraordinar de bine si lansarea unui astfel de telefon ar garanta cu siguranta o relansare in top a companiei finlandeze. Totusi, de la niste imagini facute pe calculator si un produs real e cale lunga, iar pozele nu demonstreaza decat faptul ca departamentul lor de cercetare nu este mort, cum se credea pana acum.
Chiar daca telefonul nu va fi lansat in forma initiala, cu siguranta Nokia isi va baza unele modele viitoare pe acest concept.

NEWS
TOBE PENTRU MP3-PLAYER. Betele activate prin miscare sunt o metoda foarte distractiva de a tine ritmul melodiei preferate. Au o mufa care se introduce in jack-ul iPod-ului personal sau al oricarui alt player de mp3 si un jack in care se introduc fie sistemul audio, fie castile, pentru a asculta muzica fara sa deranjezi pe cei din jurul tau cu succesiunile aleatorii de tobe adaugate peste o melodie perfect normala.
"Echipamentul" cu pricina costa 29,95$, poate imita diverse sunete de percutie si poate fi folosit si fara acompaniament muzical, folosind unul din cele 6 ritmuri incluse. Pot fi folosite cu succes in salile de asteptare.

SHARP RD-CMP2000R. Deoarece piata japoneza are deja un mini-PC Sharp cu sistem de operare linux, acum este si randul pietei coreene sa aiba un PDA Sharp, care, ce-i drept e mai "sarac" si cu alte functionalitati. RD-CMP2000R are ecran pivotant ca si Sharp Zaurus, dar este mai mult un dictionar color cu o camera foto de 1,3 megapixeli, atasata pe spatele acestuia. Specificatiile tehnice includ un viewer de carti electronice, tastatura QWERTY, radio FM si bineinteles cea mai puternica componenta a acestuia, dictionarul.
Daca ar avea si OCR (Optical Character Recognition), ar putea fi cel mai sofisticat dictionar electronic de pana acum.
×