x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gadget - Telefon mobil sau mp3 player?

Gadget - Telefon mobil sau mp3 player?

de Dan Dinu    |    10 Noi 2006   •   00:00
Gadget  -  Telefon mobil sau mp3 player?

Telefonul SGH-X830 de la Samsung este mai mult un mp3 player cu capabilitati GSM, cand este inchis, dar, o data ce ii deschizi tastatura, acesta isi arata adevarata natura... un telefon mobil stilat cu camera foto si design atragator.

DESIGN. Media telefonul, daca ii putem spune asa, are un concept foarte interesant, cu o tastatura pe doua coloane, pivotanta si o camera foto de 1.3 megapixeli. Ce-i drept, unele persoane s-ar putea sa nu se simta foarte confortabil cu acest tip de tastatura, dar efectul vizual este nemaipomenit.

Dimensiunile telefonului sunt de 85 x 29 x 20 mm si numai 74 de grame, fiind atat de mic, incat ai putea sa il pierzi in geanta sau intr-un buzunar mai mare. Avand in vedere marimea redusa a telefonului, acesta reuseste sa inghesuie 82 de mega de memorie interna, un display TFT de 128 x 220 pixeli si un player muzical care suporta formatele MP3, WMA, OGG, DCF si SMP.

APROBAT. Telefonul a trecut de aprobarea FCC (Federal Communications Commission) in luna august si ar trebui sa inceapa sa fie livrat si in Europa. Desi data lansarii nu a fost inca anuntata, se pare ca acest telefon va vedea lumina zilei in SUA.

PRET. Samsung nu a anuntat inca pretul acestui model. Cu toate acestea, deja au aparut precomenzi si pentru versiunea "Blush" a telefonului, dotata cu memorie interna de 1 giga

Saint B mp3 player

Forma mp3 player-ului este inspirata de originalul simbol crestin - crucea. Avand in vedere natura formei player-ului, aceasta ridica automat anumite intrebari. Oare poti sa asculti orice tip de muzica pe acest mp3 player? Daca asculti muzica gospel sau corul bisericii parohiei locale, putem spune cu siguranta ca nu vei avea probleme de natura divina, dar muzica formatiei care a castigat Eurovision anul acesta cu siguranta te va trimite direct in iad. Desi este un concept interesant, se pare ca va ramane asa.
Pentru moment, gadgeturile pe care le folosim sa ascultam muzica si cele pe care le folosim pentru a indeparta vampirii va trebui sa stea separate.

NEWS
CABLUL CARE RADIAZA. Probabil multi dintre voi v-ati intrebat cata energie consuma electronicele din casa. Acum s-a inventat o metoda foarte distractiva prin care iti poti da seama de cati bani trebuie sa te desparti la urmatoarea factura electrica. Compania Static! are un cablu foarte ingenios numit Power Aware Cord, care are proprietatea de a straluci si pulsa in albastru aprins, in functie de cantitatea de energie folosita in momentul respectiv. Cu siguranta un calculator de ultima generatie conectat la un sistem audio de 200 W iti va face camera sa arate ca o discoteca fara a mai avea nevoie de lumini stroboscopice.

GADGETUL CARE TE TINE DREPT. USB Vision and Posture Reminder este un aparat care te avertizeaza de fiecare data cand te apropii prea mult de ecran, tinandu-te intr-o pozitie adecvata si la o distanta optima fata de monitor. Un aparat de acest fel ar aduce la disperare o persoana cu o pozitie normala, fiindca incepe sa emita semnale sonore si vizuale de fiecare data cand incerci sa te repozitionezi sau faci o miscare gresita apropiindu-te de monitor. Dar ca si concept, aparatul este o idee buna; exista o multime de persoane care sta atat de aproape de monitor, incat ai zice ca numara pixelii.
×